• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

JMS, merakla beklenen GHOST'u tanıttı

JMS, merakla beklenen GHOST'u tanıttı
Juliet Marine Systems (JMS), yaptığı açıklamada Amerikan donanması için üretilen hayalet gemi GHOST'un siparişindeki gizliliği kaldırarak kamuoyuna tanıtılacağını bildirdi.

JMS, merakla beklenen GHOST'u tanıttı

Juliet Marine Systems (JMS), yaptığı açıklamada Amerikan donanması için üretilen hayalet gemi GHOST'un siparişindeki gizliliği kaldırarak kamuoyuna tanıtılacağını bildirdi.

Üretime başlanmasından bu yana ilk defa GHOST’un fotoğraflarını yayınlayan Juliet Marine Systems, dünyanın ilk süper kavitasyonlu gemisinin tasarım ve üretim masraflarının tamamiyle devletten bağımsız kaynaklar aracılığı ile sağladığını belirtti. 

GHOST şimdiye kadar kullanılmamış bir teknoloji olan süper kavitasyon ile suya göre 900 kat daha az kuvvet uygulayan bir yapay gaz ortamında uçabilen bir uçak/bot kombinasyonu. Bu sayede radarlardan rahatlıkla kurtulabilen süper sessiz bir itiş gücü mekanizmasına sahip. GHOST teknolojisi insanlı yada insansız, su üstü yada su altı operasyonlarda kullanılabilecek şekilde düzenlendiğini belirten yetkililer görev alanı çeşitliliğiyle GHOST'un donanmanın gözdesi olacağını dile getiriyor.

GHOST teknolojisine sahip herhangi bir donanma uluslararası sularda fark edilmeden çalışabilir ve geleneksel gemilere karşı büyük bir avantaja sahip olur. Ş
u an ki boyutuyla donanmalarda koruma gücü olarak tasarlanmış durumda olan GHOST geliştirilebilir bir teknoloji ile hizmete alınacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim