• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

K. Piri Reis personeli Türkiye'ye döndü

K. Piri Reis personeli Türkiye'ye döndü
Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Benli, 4 bin kilometrelik hatta sismik çalışma yaparak görevini tamamlayan Piri Reis'teki akademik personelin Türkiye'ye döndüğünü bildirdi.

K. Piri Reis personeli Türkiye'ye döndü

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Benli, 4 bin kilometrelik hatta sismik çalışma yaparak görevini tamamlayan Piri Reis'teki akademik personelin Türkiye'ye döndüğünü bildirdi.

Prof. Dr. Benli, yaptığı açıklamada, Piri Reis Gemisi'nin Akdeniz'de 4 bin kilometrelik hatta sismik çalışma yaptığını, halen Gazimağusa Limanı'nda bulunan gemideki akademik personelin dün Türkiye'ye döndüğünü belirtti.

Geminin Kurban Bayramı'nda Gazimağusa Limanı'nda demirli kalacağını anlatan Benli, bayramdan sonra DEÜ'den gidecek başka bir akademik ekibin KKTC'de ekolojik ve mühendislik çalışması yapacağını dile getirdi. Ekibin balıkçılığın geliştirilmesine ilişkin çalışmalar yürüteceğini belirten Benli, şunları söyledi:

''KKTC'de balıkçılık fazla gelişmemiş durumda. Bayramdan sonra KKTC'ye gidecek olan akademik ekip, balıkçılığın gelişmesi için çalışmalarda bulunacak. Fizibilite çalışmalarının ardından ilk önce balıkçı barınakları yapacağız. Balıkçı barınaklarının yapımını yılsonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. KKTC'deki balıkçılar genellikle dip balıkçılık yöntemiyle avlanıyor. KKTC'li balıkçılara, dip balıkçılığın dışında diğer balık yakalama yöntemlerini de öğreteceğiz. Yeni avlanma yöntemlerine uygun tekne ve ekipman düzenlemelerini göstereceğiz. Balık avlanmasındaki yeni araç gereçlerin kullanılmasını öğreteceğiz.'' 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim