• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Kaan Air, AW139 tipi helikopter satın alıyor

Kaan Air, AW139 tipi helikopter satın alıyor
AgustaWestland, Airex İstanbul 2012 fuarında iki adet çift motorlu orta sınıf AW169 ve bir adet çift motorlu orta sınıf AW139 helikopter için Kaan Air ile ön satış sözleşmesi imzaladı.

 

Sözleşme ile AW169 ilk kez Türk helikopter pazarına giriyor. AW139 modeli helikopterin satışı ise bu modelin Türk VIP/kurumsal taşımacılık pazarında tercih edilmeye devam ettiğini ve başarısının sürdüğünü gösteriyor. 
 
AgustaWestland Ticari Faaliyetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Emilio Dalmasso, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün imzalanan anlaşma, helikopter pazarı giderek büyüyen ve AgustaWestland olarak türbin pazarında yüzde 60'tan fazla pay sahibi olduğumuz Türkiye’de AW169 için oldukça umut veren bir potansiyel müşteri hacmi olduğunu gösteriyor" dedi ve şunları ekledi: "Yeni bir AW139 için imzalanan anlaşma ise, mevcut modelin VIP/kurumsal taşımacılık pazarındaki başarısının devam ettiğini göstermektedir. Yüksek performans, kabin genişliği ve modern güvenlik gibi bazı temel özelliklerinin rekabet anlamında büyük avantajlar sunduğu bilinen Türkiye pazarında başarıyla kullanılmakta olan üç adet AW139 mevcuttur. Dördüncü AW139 ise, 2012 yılı sonlarına doğru kurumsal bir müşterimize teslim edilecektir."
 
Kaan Air Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız ise, "Türkiye'deki zorlu işletme koşullarına en uygun helikopterleri satın aldığımız için büyük bir gurur duyuyoruz. AgustaWestland helikopterleri sınıfının en hızlı ve en güçlü helikopterleri ve bu da onları Türkiye havacılık pazarında tercih edilen bir aktör haline getiriyor," dedi.
 
2000 yılında Başarı Holding bünyesinde kurulan Kaan Air, AgustaWestland’ın Türkiye'deki yetkili sivil helikopter distribütörü. Bugün, Türkiye'de, aralarında AW119Ke, AW109 Power, Grand New ve AW139 modellerinin de bulunduğu 20 AgustaWestland helikopterinden oluşan bir filo, VIP ve kurumsal ulaştırma, hava ambulansı, kamu hizmetleri, hava turları ve film çekimi gibi alanlarda hizmet veriyor. Kaan Air'in merkezinin yer aldığı İstanbul'da, sayıları giderek artan müşterilere destek sunmak amacıyla şirketin bir bakım tesisi ve bir helikopter pisti de bulunuyor.
 
Hava ambulansı, güvenlik, kurumsal taşıma, destek ve açık deniz taşımacılığı gibi çok çeşitli görevler için 60'tan fazla AW169 helikopter siparişi verilmiş durumda. AW169 ilk uçuşunu planlanan takvime uygun olarak 10 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirdi. Sivil amaçlı kullanım belgesinin 2014 yılında verilmesi, teslimatların da 2015 yılında başlaması planlanıyor.
 
AW169 kabini 10 yolcu veya VIP yerleşim düzeninde 7 yolcu alabiliyor. AW169 kabin gürültüsü ve titreşimi azaltma sistemi ve bir dizi gelişmiş eğlence ve kabin ışıklandırma sistemleriyle donatılabiliyor. En iyi el yapımı malzemeler ile AW169 kabini yolcular için üst düzey konfor sunacak.
 
AW169, 140 deniz milinden hızlı yol almasını ve sıcak hava koşullarında dahi azami uçuş ağırlığı ile dikey Cat.A/Sınıf 1 kapasitesi sunmasını sağlayan iki adet 1000 shp sınıfı PW210A turboşaft motorla çalışıyor. AW169, EASA CS-29 / FAR Bölüm 29 yeni Tadiller'e uygun olarak belgelenmekte olup sınıfında en yeni güvenlik standartlarını karşılayan yegane helikopter olacak.
 
AW139, üst düzey yönetici helikopteri için yeni karşılaştırma ölçütünü temsil ediyor. Her zaman en iyisini isteyenlerin son derece yüksek standartlarını karşılamak için tasarlanan AW139, diğer tüm orta sınıf çift motorlu helikopterleri kabiliyet, hız, sürüş kalitesi ve yolcu kabin alanı bakımından geride bırakıyor. Helikopter şık tasarımı, son model uçuş teçhizatı, konforlu koltukları ve düşük gürültü seviyesi ile pazarda yeni standartları belirliyor. 
 
Sınıfında en iyi performansa sahip olan AW139, saatte 165 knot (306 km) uçuş süratine ve 500 deniz mili (927 km) menzile ulaşabiliyor; 5 saat havada kalabiliyor ve üstün bir havada sabit kalma performansı sergileyebiliyor. Yedek gücü sayesinde, AW139, maksimum kalkış ağırlığında helikopter pistinden (yüksek bir platformdan veya yer zemininden) kalkış sırasında üstün Kategori "A" (Sınıf 1) performansı gösteriyor. 
 
Sınıfının en yüksek yolcu kapasitesine sahip helikopteri olan AW139, tüm yolcularını ferah, sessiz ve konforlu bir ortamda ağırlamaktadır. Engelsiz kabin tasarımı yolcuların altı geniş kabin penceresinden dışarıyı rahatça seyredebilmesine imkân tanırken pek çok farklı oturma düzeni seçeneğini de mümkün kılmaktadır. Haberleşme ekipmanı, çalışma alanları, yiyecek-içecek bölmeleri ve saklama alanları gibi pek çok aksesuar için bolca alan mevcuttur. Bagaj bölmesi, hem yolcu kabininden hem de helikopterin dışından erişilebilen 3,4 metreküplük oldukça geniş bir depolama hacmi sunmaktadır. Şu an itibariyle 500 helikopter, tüm dünyada EMS/SAR, offshore taşımacılık, VIP/Kurumsal taşımacılık, polis helikopteri ve askeri nakliye gibi birok farklı görevde başarıyla kullanılmaktadır 50'den fazla ülkeden yaklaşık 170 müşteri bugüne kadar 640'tan fazla AW139 helikopter siparişi vermiştir.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim