• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kabil Havaalanı’na saldırı gerçekleşti

Kabil Havaalanı’na saldırı gerçekleşti
Afganistan’da Kabil Uluslar arası Havaalanı’na yönelik saldırı teşebbüsünde bulunuldu. Taliban üyesi 7 kişi öldürüldü.
ABD'nin Kabil Büyükelçiliği ve Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nün (ISAF) merkez karargahının da bulunduğu bölgedeki Kabil Uluslararası Havaalanı'nda yönelik düzenlenmek istenen intihar saldırısı, Afganistan güvenlik güçlerince önlendi.
 
Güvenlik güçleri, intihar saldırısı yapmak isteyen Taliban üyesi 7 kişinin, havaalanına 200 metre mesafedeki 2 eve yerleştiğini tespit etti. Bunun üzerine gece başlatılan operasyonda, evlerde bulunan 2 kadın ile 2 çocuk kurtarıldı.
 
ÇATIŞMA 4 SAAT SÜRDÜ
 
Güvenlik güçleri ile intihar saldırısı düzenlemek isteyen 7 kişi arasında yaşanan çatışmaların ardından 2 saldırgan intihar etti. Çatışmaya devam eden 5 saldırgan ise Afganistan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Yaklaşık 4 saat süren operasyonda, güvenlik güçlerinden herhangi bir kayıp bulunmadığı bildirildi.
 
Kabil Polis Şefi General Eyüp Salengi, 7 intihar saldırganının havaalanına çok yaklaştığını ancak saldırıyı gerçekleştiremeden öldürüldüklerini bildirdi. Operasyonda bomba yüklü aracın ele geçirildiğini bildiren Salengi, havaalanına yönelik düzenlenecek saldırıda kullanılmak istenen bomba yüklü aracın patlatılması halinde büyük hasarın meydana gelebileceğini söyledi.
 
Salengi, yaklaşık 4 saat süren operasyonda, Taliban üyelerinin etkisiz hale getirildiğini, güvenlik güçlerinden herhangi bir kayıp bulunmadığını açıkladı.
 
Operasyonun ardından Kabil Uluslararası Havaalanı'nda uçuşlara yeniden başlandı.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim