• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Kablosuz elektrik dönemi geliyor!

Kablosuz elektrik dönemi geliyor!
Japonya'da elektrik aktarımı üzerine çalışmalar yürüten bilimadamları, elektriği kablosuz olarak 55 metrelik bir uzaklığa aktarabildi.

aponya'da kablosuz elektrik teknolojisine geçiş adına önemli bir adım atıldı. Konu üzerinde çalışmalar yürüten Japon bilimadamları, elektriği mikro dalgaları kullanarak 55 metrelik bir mesafeye aktarmayı başardı.

Japon bilimadamlarının yaptıkları deneyde, 1,8 kilovat elektrik herhangi bir kablo kullanılmadan bir noktadan başka bir noktaya aktarıldı. Kablosuz elektrik teknolojisini kullanarak şimdiye kadar aktarılan en yüksek elektrik miktarı olan 1,8 kilovatın başlangıç için iyi bir miktar olduğu kaydediliyor. Ancak bilimadamları bu teknolojinin kullanıma geçmesi için hala üzerinde çok fazla çalışılması gerektiğini kaydediyor. Japon bilimadamları kablosuz teknoloji ile aktarılan bu elektriği kullanarak bir su ısıtıcısını çalıştırabildiler. Bilimadamların bir sonraki hedefi mikrodalga fırın çalıştırmak.

HEDEF UZAYDAN ENERJİ TOPLAYIP DÜNYAYA AKTARMAK

Japon Hava-Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) çalışmanın nihai hedefinin uzaydan güneş enerjisini toplayıp dünyaya aktarmak olduğunu açıkladı. Hedeflenen elektrik enerjisi miktarının yüksek olduğu kaydediliyor, bu yüzden çalışmanın geliştirilmesi gerektiği kaydediliyor.

JAXA sözcüsü, yıllardır uzay ve güneş enerjisi sistemleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. Dünyadan yaklaşık 36 bin kilometre uzağa kurulacak olan panel ve antenlerde toplanan güneş enerjisinin, mikrodalga aktarıcı uydular aracılığı ile yeryüzüne gönderilebileceği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim