• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Kaçak göçmen taşıyan M/V BARIS gemisinin personeli, Suriye uyruklu olduğu ortaya çıktı

Kaçak göçmen taşıyan M/V BARIS gemisinin personeli, Suriye uyruklu olduğu ortaya çıktı
Türk şirketini ait M/V BARIS isimli Kiribati bayraklı gemiyi kiralayarak insan kaçakçılığı yapan şahısların, gemi personelini Suriye kökenliler ile donatarak, Kuzey Kore'den aldıkları gemici evrakları sefere çıktıkları ortaya çıktı.

Önceki gün makine arızası yaparak Akdeniz'de sürüklenmeye başlayan ve içinde 700'e yakın mültecinin olan Türk şirketine ait Kiribati Bayraklı M/V BARIS isimli kuruyük gemisini bareboat charter olarak kiralayanların sahte bir şirket üzerinden organize ettikleri ortaya çıktı.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, 1 Kasım 2014 tarihinde İstanbul merkezli ACT Denizcilik'e ait M/V BARIS isimli gemiyi Yunan merkezli TSAKOS Shipping & Trading Şirketi adına kiralayan şahısların, gemiyi aynı gün teslim aldıktan sonra, Suriye kökenli personel ile donattıkları öğrenildi.

Dünyanın en büyük ikinci armatörlük şirketi TSAKOS SHIPPING TRADING'in ismini kullanan şahısların, gemiye koydukları personele ise dünyada kabul görmeyen Kuzey Kore Denizcilik İdaresi evrakları ile sefere çıkardıkları belirlendi.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı belgelere göre, Kuzey Kore'den en fazla 50 dolara alınan gemici sertifikalarında, gemi kaptanı AHMAD ALANI ve geminin başmühendisi BAHAADDIN MOHAMMED SHANAB isimli Suriye uyruklu şahıslar olduğu ortaya çıktı.

AB KARASULARINDA GEMİYE ARIZA YAPTIRDILAR

Deniz Haber Ajansı'nın Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, geminin 22 Kasım tarihinde Rodos açıklarında arızalandığı ve 24 Kasım 2014 tarihinde ise yardım çağrısı yaptığı belirtildi.

Konu ile ilgili yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, geminin arıza yaptırıldıktan bir gün sonra, gemi kaptanının Kuzey Afrika ve Ortadoğu kökenli mülteciler arasında Ebola Şüphesi iddiasıyla hastaların olduğunu ihbar edilerek, geminin en yakın AB ülkesi olan Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım istedikleri kaydedildi.

Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesinin ilgili maddesi gereği, "uluslararası sularda hastalanan veya tıbbı müdahale gerektiren hastaların en yakın hastaneye, en hızlı şekilde ulaştırılması gerektiği" kararını uygulayan Yunan Hükümeti, yardım çağrısı isteyen M/V BARIS isimli gemiyi Girit Adası'na çektiği belirtildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DEVREYE GİRECEK

Sabah saatlerinde Girit Adası'nın Güney Doğusunda bulunan Lerapetra Limanı açıklarıan çekilen Türk armatörlük firması ACT Denizcilik Şirketien ait M/V BARIS isimli gemide bulunan yolcuların ilk görüşmelerinde iltica talebinde bulundukları ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Komiserliğinin devreye girmesini istedikleri öğrenildi.

gemici_1.jpg

gemici_2.jpg

www.ulastirma.com.tr

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim