• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Kaçırılan Kartepe deniz otobüsü satıldı

Kaçırılan Kartepe deniz otobüsü satıldı
İzmit-Karamürsel seferini yaparken terörist Mensur Güzel tarafından kaçırılan Kartepe isimli deniz otobüsü, 1 milyon 175 bin dolara satıldı.

Kaçırılan Kartepe deniz otobüsü satıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kartepe ve Akçakoca isimli deniz otobüsünün satılması için ihale yapıldı. Sekapark Otel'de yapılan ve iki firmanın katıldığı ihaleye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Mustafa Çöpoğlu başkanlık yaptı. İhale kapalı zarf açık artırım usulü gerçekleştirildi.

İhaleye katılan Tugay Turizm Yat İşletmesi, Kartepe için 1 milyon 115 bin, Akçakoca için ise 1 milyon 205 bin dolar açılış teklifi verdi. Diğer firma Musa Kazım Yılmaz Yat İşletmesi ise Kartepe için 1 milyon 110 bin, Akçakoca için 1 milyon 205 bin dolar teklif sundu. Birinci turda, Tugay Turizm Yat İşletmesi Kartepe'de 60 bin, Akçakoca'da da 55 bin dolar artırım yaptı. Diğer firmanın teklifinden sonra Musa Kazım Yat İşletmesi ihaleden çekildi. İhale Başkanı Çöpoğlu, iki deniz otobüsü için toplam 2 milyon 435 bin dolar fiyat veren Tugay Turizm Yat İşletmesi'nden bu miktarı 2 milyon 450 bin dolara tamamlamasını istedi, firma da bu teklifi kabul etti.

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi'nin yeniden yapılandırılması kapsamında yeni dönemde kullanılamayacağı düşünülen Kartepe ve Akçakoca isimli deniz otobüsünü sattıklarını söyledi.

İhaleyi kazanan Tugay Turizm Yat İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan Tugay, satın aldıkları deniz otobüslerinin Muğla'nın Marmaris ilçesi ile Yunanistan'ın Rodos Adası arasında sefer yapacağını söyledi. Tugay, deniz otobüsün yapılan tadilat sonrası sefere çıkacağını dile getirdi. Tugay, ayrıca, Kartepe ve Akçakoca isimlerini de değiştirmeyeceğini aktardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim