• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.4256
  • Euro 34.6956
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Kadıköy'de ürküten koli basili raporu

Kadıköy'de ürküten koli basili raporu
Son yağışların ardından Kadıköy’de denize girmeyin uyarısı yapılmıştı. Kurbağalıdere’de yapılan analizler ürkütücü tabloyu ortaya çıkardı.

Kadıköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıldır ıslah çalışmaları sürdürülen Kurbağalıdere’nin sularını analiz ettirdi. Kadıköy Belediyesi, sonuçlarını açıkladı. Netice ürkütücü. Analizler 6 ayrı bölgeden örnek alınarak yapıldı. 

Tahlil sonuçlarına, göre sınır değeri azami 200 olması gereken ‘E. Coli Sayımı’ Caddebostan Plajlarında 2 binde, Moda Deniz Kulübünde 3 bin, Fenerbahçe Burnunda 30 bin, Kalamış Marina’da 20 bin, Yoğurtçu Parkı Bitiminde ise 150 binde.
Sınır değeri bin olması gereken ‘Toplam Koliform Bakteri Sayısı’ ise Caddebostan plajlarında 2 bin beşyüz  ve 5 bin yüz iken, Moda Deniz Kulübünde 22 bin, Fenerbahçe Burnu’nda 120 bin, Kalamış Marina’da 70 bin, Yoğurtçu Parkı Bitiminde ise 570 binde.

DENİZE GİRMEYİN
Açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi: “Tahlillerde ayrıca denizde hiç olmaması gereken ve  bağırsak enfeksiyonlarına neden olan diğer bakteri grupları da  (toplam koloni ve pseudomonas) tespit edildi. Tahlil sonuçlarını yorumlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu; Vatandaşlarımızı daha önce denize girmemeleri konusunda uyarmıştık. Tahlil sonuçları beklediğimizin de üzerinde. Bir an önce bu soruna çözüm bulunması gerekiyor. Halkın sağlığını riske atmaya hiç kimsenin hakkı yok” dedi. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin çalışmalarını hızlandırdığı koşullarda dere ıslahının çok kısa bir sürede biteceğini söyleyen Nuhoğlu “biz Kadıköy Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Burada siyaset veya parti ayrımı yapılması doğru değil. Bu sorun tüm Kadıköylülerin sorunu ve daha tehlikeli sonuçlara yol açmadan bir an önce çözülmeli” dedi. Denizdeki koli basili oranının ciddi salgın hastalıklara neden olabileceğinin altını çizen Nuhoğlu Kadıköylüleri denize girmemeleri konusunda bir kez daha uyardı.”

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim