• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Kadın sığınma evlerine 135 Ford Transit daha

Kadın sığınma evlerine 135 Ford Transit daha
AB fonlarının katkısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yürüttüğü şiddete maruz kalan kadınların korunması ve güçlendirilmesini hedefleyen bir projeye Ford Otosan 135 araçla katkı verdi.

Ford Otosan, Avrupa Birliği’nin büyük oranda fonlayarak katkıda bulunduğu ve şiddete maruz kalan kadınların korunması ve güçlendirilmesini hedefl eyen bir proje yürüten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, 135 adet Ford Transit minibüsü törenle teslim etti. Minibüslerden 25’i Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Düzce, Yalova, Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlerine verildi. Merkezi finans ve ihale birimi tarafından açılan ihale sonucunda Koç Holding Grubuna ait RAM Dış Ticaret Anonim Şirketi ihaleyi almıştı. Türkiye genelinde toplam 77 ilde dağıtımı yapılacak olan Ford Transit minibüsleri kadın sığınma evleri ve şiddet inceleme merkezleri tarafından kullanılacak. 

Toplam 129 kadın konukevi var 

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda yapılan teslimat törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Bela Szombati, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Azize Sibel Gönül, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli ve Sakarya milletvekilleri ile Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu katıldı. 

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eşitlikçi reformlarla, Türkiye’de tüm mevzuatın kadın erkek eşitliği ilkesini gözeten ve kadına yönelik şiddete sıfır tolerans tanıyan bir yapıya kavuşturulduğunu belirterek “1 Ağustos’ta yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddeti, 'politika oluşturma, önleme, kovuşturma ve cezalandırma' olmak üzere dört boyutuyla ele aldı. Ağustos ayı itibariyle; toplam 129 kadın konukevi, 3.327 kapasite ile hizmet vermektedir. Kadın Konukevlerinden; 2014 yılı Ocak-Ağustos arasında 7 bin 85 kadın ve beraberindeki 3 bin 270 çocuk olmak üzere toplam 10 bin 355 kişi yararlanmıştır” diye konuştu. 

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinden kurulduğu tarihten bu yana 40 bin 267 kişinin hizmet aldığını vurgulayan İslam, AB desteği ile gerçekleştirilen 3 milyon euro bütçeli “Şiddete Maruz Kalan Kadınlar İçin Koruyucu Önlemlerin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında yeni araçların satın alındığına değinerek “Bugün burada sizlerle birlikte 77 ili temsilen İstanbul, Bursa, Bolu, Düzce, Yalova, Kocaeli ve Sakarya olmak üzere 7 İl Müdürümüze 25 adet aracın teslimatını yapmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu. 

Güçlü bir işbirliği oluşturduk 

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç da Finans ve İhale Birimi'nce açılan ihalede; imalatçı olarak Ford Otosan, tedarikçi olarak Otokoç Otomotiv ve satıcı olarak Ram Dış Ticaret’in güçlü bir işbirliği oluşturduğunu kaydederek, “Şiddete maruz kalan kadınlarımızın korunması amacıyla kullanılacak 135 Transit minibüs; Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a, 77 ilimizde görev yapacak ve inanıyorum ki bu yönde atılan adımların önemli bir parçası olacak” dedi. Kadına şiddetin 21’inci yüzyılda hâlâ ülkemizin kanayan yaralarından biri olduğunu sürdürdüğüne dikkat çeken Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik pek çok yasayı 1930’larda çıkartan, kadına seçme ve seçilme hakkını pek çok Avrupa ülkesinden önce tanıyan ülkemiz, bu yüzyılda bu görüntüleri haketmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda önemli çalışmalar yapıyor." Grubun kadınların ekonomik ve toplumsal hayatta güçlendirilmesine büyük hassasiyet gösteridiğini ifade eden Koç, “Hem iş hayatında hem de aile hayatında hak ettikleri saygınlık ve eşitliği kazanmaları için kadınlarımızın yanında olmak üzere elimizden geleni yapacak; devletimizin bu yöndeki çalışmalarını destekleyeceğiz” dedi.

Yenigün: "Projede Transit'in kullanılması bizi memnun etti"

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün “Türkiye Transit’i hep çok sevdi. Bu kez de böyle bir sosyal projede yine Transit’in kullanılacak olması bizi son derece memnun ediyor” dedi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca da başlatılan proje kapsamında bin OSB’de 3 kreş açtıklarını belirterek, “Böylece çalışmak isteyen kadın çocuğunu güvenli bir şekilde bu kreşlere bırakabilecek” diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim