• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kadir Topbaş: Minibüsler kaldırılacak

Kadir Topbaş: Minibüsler kaldırılacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: Ulaşımı daha kaliteli, daha doğru ve daha düzenli hale getireceğiz. Minibüsler, otobüslere dönüşecek. Minibüsçüleri mağdur etmeden bunu gerçekleştirmek istiyoruz.

Yeni Şafak gazetesini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , yerel seçimlerden, İstanbul'un trafiğine, ulaşımda atılan yeni adımlardan, kentsel dönüşüme kadar merak edilen birçok soruyu cevapladı.  
 
"KARTAL-KADIKÖY HATTI GÜNDE 1,5 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK"
 
Topbaş, Ramazan Bayramı'nda seferlere başlayacak olan Kadıköy-Kartal Metrosu ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: "22 kilometre uzunluğundaki Kadıköy-Kartal hattı günde 1-1,5 milyon yolcuyu taşıyacak. Kartal 'da metroya binen bir yolcu 29 dakika sonra Kadıköy 'e ulaşacak. Marmaray 2013 sonu itibariyle tamamlandığında Kartal'dan gelen yolcu, Yenikapı'ya, oradan Taksim'e, oradan da havaalanına ulaşabilecek. 2016'da İstanbul'daki ulaşım ağları büyük oranda tamamlanmış olacak. Ulaşım sorunu büyük oranda çözülmüş olacak. 2004'de raylı sistem kullanan yolcu sayısı 400 bin civarındaydı. Şu anda 1 milyon 370 bin kişi raylı sistemleri kullanıyor. 2014'te bu rakam 4 milyon 950 bin kişiye çıkacak. 2016'da ise 7 milyon kişi bu sistemleri kullanacak. Şehir metrolaşmış olacak."

MİNİBÜSLER KALDIRILACAK

Topbaş, ulaşımdaki yeniliklerden bir tanesinin de minibüslerin kaldırılması olacağını sözlerine ekledi. Topbaş şunları söyledi: "Ulaşımı daha kaliteli, daha doğru ve daha düzenli hale getireceğiz. Minibüsler, otobüslere dönüşecek. Minibüsçüleri mağdur etmeden bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Dar sokaklardaki, mahalle aralarındaki minibüsleri elbette kaldıramayız. Zira oralara otobüs zaten giremiyor. Ancak diğer alanlarda bu dönüşümü yapacağız."
 
YOLCU KISITLAMASI GETİRİLECEK
 
Faaliyetlerini sürdürecek minibüs esnafına da yeni standartlar getirileceğini söyleyen Topbaş, fazla yolcu taşınmasına izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim