• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Kadir Topbaş'tan taksici esnafına müjde

Kadir Topbaş'tan taksici esnafına müjde
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taksici esnafının merakla beklediği tarife konusunda müjde vererek, tarifenin yükseltilmesi için çalışmalarının olduğunu söyledi.

Kadir Topbaş, taksici esnafının düzenlediği 'Birlik ve Beraberlik Gecesi'ne onur konuğu olarak katıldı. İBB Topkapı Sosyal Tesisleri'nde binlerce taksicinin katılımıyla düzenlenen yemekte İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur ve büyükşehir belediyesi bürokratları da yer aldı. Başkan Kadir Topbaş salona taksicilerin alkışları arasında girdi. Gecede konuşan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur, tarife konusunda Kadir Topbaş'tan talepte bulundu. Toplumun nabzını en iyi tutan esnaflar olduklarını belirten Yahya Uğur, "Ülkemizin istikrarını bozmak isteyenlerin olduğu aşikardır. Taksici esnafı olarak daima yanımızda ola, esnafı gözeten bir başkanımızın olduğunu biliyoruz. Özellikle taş duraklar konusunda sayın Kadir Topbaş'a teşekkür ediyoruz. Bu duraklar esnafımızın hem ihtiyacını karşılıyor, hem de şehrin bir mobilyası durumunda" dedi.
Taksicilere seslenen Başkan Topbaş, "Sizlerle birlikte İstanbul'a hizmet ediyoruz ve aslında sizler benim mesai arkadaşlarımsınız. İstanbul'un dünyaya örnek bir şehir olması için çalıştık. Esnaf aileden gelen biri olarak yapılan çalışmalarda, 'mutlaka esnafı gözetin, mağdur etmeyin' talimatını veriyorum. Bir şehrin medeniyet ölçüsünü o şehirdeki hizmet sektörünün kalitesiyle ölçebilirsiniz. Şehre gelen insanların ilk temas ettikleri ve şehirdeki insanları da etkileyen hizmet sektörünün gelişmesi ve bir düzene girmesi için çalışmalar yaptık. Sizler ekmeğiniz için alın teriyle gece gündüz çalışan ve sayın Başbakanımız döneminden bu yana İstanbul'daki değişimi en yakından yaşayan insanlarsınız. Siyasetçilerin neleri vaat edip yapıp yapmadıklarını ve ilçelerdeki başarışı da en iyi bilenlerdensiniz. İstanbul'a her alanda yatırımlar ve hizmetler yaparken hizmet sektörünün gelişmesine de özen gösterdik. İstanbul dünyayla rekabet edebilen, birçok organizasyona başarıyla ev sahipliği yapabilen bir kongre, fuar, moda ve finans kenti olsun istedik. Bunun için şehrin ulaşım planlarını hazırladık. Şu anda hayata geçirdiğimiz metrolar, karayolu ve deniz yatırımları bu planların yansımasıdır. Sizler bu şehrin ana arterlerinden en ücra köşelerine adar direksiyon sallayan kişilersiniz. İstanbul'daki değişim ve dönüşümü çok yakından takip ediyorsunuz. İstanbul'a dönemimizde 27 bin ton asfalt döktük, ama hiç hissetmediniz. Çünkü gece çalıştık, vatandaşımıza sıkıntı yaşatmamaya özen gösterdik. Gündüz yapsaydık, araçlarınız zarar görürdü. Trafikte sıkıntılar yaşanırdı. İstanbul'un geçmişindeki çukur ve kasisler dönemi bitti. İstanbul'a sessiz asfalt dediğimiz dünya standartlarında asfalt döküyoruz. Taksici Esnaf Odamızla ortak çalışarak taksici esnafına eğitimler verdik. Buna devam da edeceğiz. Esnaf odalarımızla çok yakın ilişkimiz var. Bize gelen her konuyu değerlendiriyor, uygun olanları mutlaka hayata geçiriyoruz. Sizi sizin kadar düşündüğümü bilmelisiniz" dedi.

"TAKSİ DURAKLARI PLANLARA İŞLENECEK"

İSPARK'ın yaptığı yeni modern durakların açılışını yapacaklarını ifade eden Topbaş, "Geri kalan durakları da yenileyeceğiz. Ayrıca İstanbul'daki bütün taksi duraklarını planlara işleyeceğiz. Korsan taksi durakları da ortadan kalkmış olacak. Taksicilerimiz bu yeni durak modellerinden hangisini tercih ediyorsa durakları onlarla yenileyeceğiz" diye konuştu.

VIP TAKSİ

VIP taksi konusundan da bahseden Topbaş, "Ben sarı taksi plakalara VİP dedim. Belli bir sayıda taksi plakası sahibi aracın segmentini yüksek tutarak daha kaliteli hizmet verilmesini sağlayacağız. Taksilere biraz daha fazla fiyat vereceğiz. VİP taksi çalışmalarımız istismar edildi. İki tane firma iptal edildi, diğerleri de iptal edilecek. Çünkü amaçlarının dışına çıkıyorlar. Yasa tanımazlar için yasa bir şey ifade etmiyor" şeklinde konuştu.
Metro duraklarının çıkışına da taksi durağı cebi oluşturulması talimatını verdiğini söyleyen Topbaş, "İnsanlara da, 'metro ve taksiyi kullanın' diye tavsiye ediyoruz. İstanbul'un trafiğini böyle rahatlatabiliriz. 'Saatleriniz yolda geçmez' diyoruz. UKOME kararıyla taksici esnafımızın bütün müracaatlarını internet üzerinden yapabilecek noktaya getirdik" dedi.

"TAKSİ TARİFE İYİLEŞTİRMESİ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Taksi tarife iyileştirmesi konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Topbaş, "Tarife iyileştirmek bu işin can damarı. Bizi biliyorsunuz, sözümüzü hiçbir zaman yerde bırakmadık. Şimdi söylersek seçim yatırımı derler. Tarife iyileştirme çalışmalarımız var, zamanı gelince inşallah. Durak sistemi ve Call Center sistemi çalışmalarımız gerçekleştirdiğinde hem korsanlar ortadan kalkacak, hem de taksici esnafımız daha çok kazanacak. Esnafımızın daha fazla kazanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ruhsat harçlarını kaldırdık, bir takım iyileştirmeler yaparak destek vermeye çalıştık. Hizmet kalitesini yükseltmek adına taksici esnafımız için bir takım çalışmalar yaptık. Araç alırken ÖTV kalksa daha iyi arabalar alabilirsiniz. Ben bunu Maliye Bakanımıza ilettim. Sayın Başbakanımız da bu konuda bir çalışma başlatılması talimatını verdi. Gelişmiş ülkelerde taksicilik işi nasıl yapılıyorsa, hizmet açısından hangi kaliteye erişmişse bizler bu standartları yükselterek İstanbul'da uygulamaya koymaya çalışıyoruz" diye kaydetti.
Akıllı kavşak yaptıklarını belirten Topbaş, "Ne taraftan çok geliyorsa oraya yeşil yakacak. Medeniyet bu. Başbakanımızdan önce bu trafik lambaları ithal ediliyordu, başbakanımız İspark'ı kurdu şimdi biz yurt dışına gönderiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından taksici esnafı başkan Kadir Topbaş'a çiçek verdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim