• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Kağıthane Deresi'nde toplu balık ölümleri

Kağıthane Deresi'nde toplu balık ölümleri
Geçtiğimiz günlerde Boğaz suyunun verildiği Kağıthane Deresi'nde, balık ölümlerine rastlandı. Balık ölümlerinin çevredeki fabrikaların atık sularından kaynaklandığını iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Boğaz suyunun verildiği Kağıthane Deresi'nde, balık ölümlerine rastlandı. Balık ölümlerinin çevredeki fabrikaların atık sularından kaynaklandığını iddia ediliyor

İstanbul Boğazı’nın suyunu Haliç'e ulaştırmak için hayata geçirilen proje binlerce balığı telef etti. Boğaz suyunun Kağıthane Deresi'ne pompalanmasıyla birlikte balık ölümleri gerçekleşti.
İSKİ’nin yaklaşık 3.5 yılda hayata geçirdiği proje kapsamında Büyükdere Çayırbaşı’ndan alınan deniz suyu, Kağıthane Deresi üzerinden Haliç’e akıtılmaya başladı. Ancak suyun pompalanmasıyla birlikte Kağıthane Deresi’nde geçtiğimiz haftalarda görülmeye başlanan balıklar öldü. Suyun üstüne çıkan ölü balıklar, görevliler tarafından toplanarak dereden çıkartıldı.
Cemil Öğütçü isimli bir vatandaş, projenin Kağıthane’nin prestiji açısından oldukça iyi bir proje olduğunu ancak balık ölümlerinin kendisini üzdüğünü belirtti. Öğütçü, “Sebebini bilmiyorum ben de az önce sordum. Araştırma içinde olduklarını söylediler” dedi.

Nevzat Eroğlu isimli bir vatandaş ise 3 gün önce suyun renginin beyaza büründüğünü belirterek, “Büyük ihtimalle kimyasal atıklar nedeniyle balıklar öldü. Balıkların tamamı öldü. Ben Kağıthaneliyim, burada doğdum. Arka taraflarda fabrikalar mevcut. O fabrikalardan dolayı balıklar telef oldu. Dere daha önce kokuyordu. Şimdi temizlendi ama fabrikaların önlemi alınmazsa burada balık göremeyiz. Burada yüzlerce balık vardı, şimdi bir tane kalmamış” diye konuştu.

Bir başka vatandaş da, “Fabrikaların atık suları dereye akıyor. Balıkların bu yüzden öldüğünü tahmin ediyoruz. Proje çok güzel oldu, bir canlılık getirdi” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim