• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Kahramanmaraş yeni havalimanı istiyor

Kahramanmaraş yeni havalimanı istiyor
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 14.457 kilometre yüzölçümü ve 1.063.174 ‘lük nüfusu ile mevcut havalimanının Kahramanmaraş için yetersiz kaldığını söyledi.

 

MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ın yeni bir havalimanına ihtiyacı olduğunu belirterek, Kahramanmaraş’ta havalimanı olmasına rağmen, çok sayıda yetersizlik nedeniyle yolcuların büyük bir bölümünün Adana, Gaziantep ve Adıyaman gibi komşu illerin havalimanlarını kullanmak zorunda kaldığını vurguladı. Sanayi, ticaret, turizm ve lojistik hizmetleri konusunda sürekli olarak gelişme gösteren Kahramanmaraş’ın, uçak biletleri fiyatı konusunda da diğer pek çok illere göre şanssız durumda olduğuna işaret eden Dedeoğlu, çok yüksek fiyatlarla satılan uçak biletlerine vatandaşların ulaşmakta zorlandığını bildirdi.
 
Bu nedenle, insanların Kahramanmaraş’a gelirken veya giderken uçakla yolculuk yapmaktan neredeyse mahrum kaldıklarını da ifade eden Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ı büyükşehir yapmak tek başına yetmez. Bu konuda gereği yapılmalıdır. Kahramanmaraş isim üzerinde bir büyükşehir olmasın. İlk olarak büyükşehre yakışır yeni bir havalimanı yapılsın. Yolları yapılsın. Okulları yapılsın. Hastaneleri yapılsın. Sulama kanalları ve barajları yapılsın. Devam eden yarım yatırımları tamamlansın. Kahramanmaraş’a yeni teşvikler verilsin ve yeni yatırımlar yapılsın”
 
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ta havalimanı konusunda yaşanan sıkıntıların Kahramanmaraş sanayisi ve turizmini de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, “Kahramanmaraş’ta pek çok kesim tarafından üzerinde uzlaşma sağlanan Gaziantep ve Kahramanmaraş’a aynı mesafede bulunan Tarsus-Adana-Gaziantep oto yolu güzergâhında bulunan Narlı Beldesi Karabıyıklı Köyü yakınlarında yeni bir havalimanı yapılması uygun olacaktır” dedi.
 
Dedeoğlu, havalimanı terminalinin mevcut haliyle Kahramanmaraş’ın ihtiyacını karşılamaktan çok uzak olduğunu da sözlerine ekledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim