• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Kaleiçi Yat Limanı'nda çalışmalar başlıyor

Kaleiçi Yat Limanı'nda çalışmalar başlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaleiçi Yat Limanı'nda uygulanacak projeye başlanıyor. Uygulama öncesi bölge esnafıyla toplantı yapıldı.

Kaleiçi Yat Limanı'nda çalışmalar başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaleiçi Yat Limanı'nda uygulanacak projeye başlanıyor. Uygulama öncesi bölge esnafıyla toplantı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Yat Limanı'nı canlandırmak için hazırlattığı Yat Limanı Kentsel Tasarım Projesi'nde çalışmalar başlıyor. Projenin ihalesini alan firmaya yer teslimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları ve bürokratları, Yat Limanı esnafıyla bir toplantı düzenledi. Projenin esnafa bir kez daha anlatıldığı toplantıda, esnafa yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığı ve çalışmaların başlayacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin her aşamasında Yat Limanı esnafıyla birlikte olmak istediklerini belirtirken, çalışmalar kapsamında Yat Limanı'nın tarihsel dokusu korunarak yeniden düzenleneceğini, yüzer ahşap yürüyüş yollarına Ulaştırma Bakanlığı'ndan gerekli iznin çıkmasının ardından başlanacağını ve Yat Limanı'na iniş-çıkışı kolaylaştıracak bir adet panoramik asansörün de kamulaştırma sorunun çözülmesinin ardından yapılacağını kaydettiler.

S.S. Akdeniz Yelkencilik ve Yatçılık Kooperatifi Başkanı Aysel Doğan, Yat Limanı'nın yolları bozuk olduğunu belirterek, “Buraya Antalyalılar bile artık uğramaz oldu. Projenin bir an önce yapılmasını heyecanla bekliyoruz. Projeye hiçbir itirazımız yok. Her güzel şeyin bedeli olacak, her türlü desteği vermeye hazırız. Tek arzumuz turizm sezonuna kadar tamamlanması” dedi.

Antalya Kaleiçi Yat Limanı Kentsel Tasarım Uygulama Projesi, Can Kubin tarafından hazırlandı. Antalya Koruma Kurulu'ndan onay alan proje, tarihi surlarla sınırlanan yaklaşık 5 hektarlık alanı kapsıyor. Projeyle genel olarak var olan tarihi dokunun korunması, yaya, araç ve deniz ulaşımının düzenlenmesi, yapısal ve bitkisel unsurların sadeleştirilmesi ve surların algılanabilirliliğinin artırılması hedefleniyor. Yaya ve araç yollarında kaplama malzemesi olarak doğal taşların kullanılması öngörülüyor. Kent mobilyalarında sabit elemanlar kullanılması ve dinlenme ile seyir alanları projede yer alıyor. Dinlenme alanları ve çocuk oyun alanı oluşturulacak. Kaleiçi ve Yat Limanı için yeni ve özgün bir tabela bilgi ve yönlendirme levhaları tasarlanacak. Bir panoramik asansörün yer alacağı proje kapsamında alanın aydınlatması da sil baştan yenilenecek. Proje ile surların ve deniz yüzeyinin aydınlatılması da ele alınacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim