• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kalkavan'dan Altın Çıpa'ya büyük övgü

Kalkavan'dan Altın Çıpa'ya büyük övgü
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, geçtiğimiz son 1 ay içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri değerlendirirken, 6. Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’ne övgüler yağdırdı.

Her ayın ilk Perşembe günü gerçekleştirilen Deniz Ticaret Odası (DTO) Olağan Aylık Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yapan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, geçtiğimiz ay düzenlenen ve gerek ulusal gerekse uluslar arası düzeydi en üst seviyedeki yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen 6. Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’ne övgüler yağdırdı ve uzun yıllar bu başarıların devam etmesini diledi.

Metin Kalkavan konuşmasında, “13 Kasım’da 6. Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’ne katıldık. Bu organizasyonu düzenleyen Deniz Haber Ajansı ve Dünya Gazetesi’ne teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu organizasyonu düzenleyenler çok üstün bir performans sergilediler. Özellikle uluslararası katılımcılar konusunda çok başarılıydılar. Bu organizasyonda başta IMO Genel Sekreteri olmak üzere dünya denizcilik sektörünün çok değerli temsilcileri ve bürokratları ağırlandı. Bunun yanında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanımız başta olmak üzere milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve sektörümüzün önemli temsilcileri yer aldı. Çok güzel bir törendi gerçekten. DTO olarak ödül alanları kutluyoruz. Ayrıca Deniz Haber Ajansı’nı ve Dünya Gazetesi’ne sektörümüze yaptıkları bu önemli katkıdan dolayı bir kere daha teşekkür ediyor ve bu başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Daha sonra diğer konular hakkında konuşmasına devam eden Kalkavan, Türk denizciliğinin ve armatörlerinin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’da başına gelen bir olayı anlatan Kalkavan, “Yunanistan’da bir gemimiz karaya oturdu. 10-15 gün uğraştık ve kurtardık. Dalgıçlar geldi, class geldi ve tamirini yaptık. Gemimiz sea world bir gemi. Bayrak devletten izin alındı. Onayı verdi ve bu gemi kalkabilir dedi. Yunan yetkilileri ise sırf kendi tersanelerinde tamir ettirmemiz için bizi tutuyorlardı. Oysaki onların yasal olarak böyle bir yetkileri yoktu. Ama sırf kendi tersaneleri iş yapsın diye bizi Yunan tersanelerine yönlendirmeye çalıştılar. 6 gün anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Ve sonunda bırakmak zorunda kaldılar“ şeklinde konuştu.

Kalkavan, Yunanistan’ın kendi tersanelerine para kazandırmak açısından kendilerini böyle acımasız bir zorlamayla karşı karşıya bıraktığını belirterek, biz kendi bayrağımızın rekabet gücünü arttırmamız gerekirken birde bu tür zorlamalarla karşı karşıya kaldıkları vurgusunu yaptı.

yk.jpg

Haber ve Fotoğraflar :Cengiz TEPEBAŞ

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim