• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kamboçya bandıralı ''Vera'' adlı gemi battı

Kamboçya bandıralı ''Vera'' adlı gemi battı
Kamboçya bandıralı '' Vera'' adlı gemi Ereğli açıklarında battı. 8 mürettebat kayıp bir ağır 2 Ukranyalı denizci kurtarıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü arama kurtarma çalışmaları için bölgeye bir adet acil müdahale botu gönderdi.

Zonguldak Ereğli açıklarında gemi battı

Kamboçya bandıralı '' Vera'' adlı gemi Karadeniz Ereğli açıklarında battı. Gemide bulunan 11 mürettebattan 8'inin kayıp olduğu öğrenilirken, 1'i ağır 2 mürettebatın ise kurtarıldığı belirtildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü arama kurtarma çalışmaları için bölgeye bir adet acil müdahale botu gönderdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Rostov limanından İzmir Nemrut Limanı'na hurda yükü götüren Kamboçya Bayraklı 114 metre boyunda ve 13 metre enindeki 2 bin 584 gross tonluk ''Vera'' isimli gemi, Karadeniz Ereğli önlerinde kötü hava koşulları nedeniyle saat 19.30 sularında battı.
Gemide, Ukrayna uyruklu 10, Gürcistan uyruklu 1 olmak üzere 11 personel olduğu belirtilen açıklamada, bunlardan geminin 2. ve 3. kaptanlarının sağ kurtarılarak hastaneye sevk edildiği, kalan 8 personelin arama çalışmalarına Erdemir'e ait 3 römorkör ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlar tarafından devam edildiği bildirildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde batan gemiden 2 saatlik arama sonrasında bir kişi daha kurtarıldı.Ereğli açıklarında batan Kamboçya bandıralı gemiden bir kişi daha kurtarıldı. Geminin batmasının ardından başlatılan arama çalışmalarının ardından geminin bayan aşçısı da kurtarıldı. Geminin ikinci ve üçüncü kaptanının da kurtulduğu olayın ardından kurtarılan bayan aşçının, yanında iki kişinin daha olduğu ve onların da sağ olduğunu söylediği öğrenildi. Sahil Güvenlik ve Erdemir kurtarma botlarına verilen bu bilgi sonrasında arama çalışmaları bu yönde devam ettirildi. Arama çalışmaları sırasında boş bir filika bulundu. Aramalarda başka bir mürettebata rastlanılmadığı ifade edildi.Son alınan bilgilere göre ise gemide toplam 11 mürettebatın olduğu ve bunlardan 10'unun Ukrayna birinin de Gürcü asıllı olduğu öğrenildi.Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

VALİ AYYILDIZ, MÜRETTEBATI ZİYARET ETTİ

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli açıklarında batan kuru yük gemisinin kurtarılan 3 mürettebatının sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.Vali Ayyıldız, Ereğli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan mürettebatı ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ayyıldız, üç mürettebatın da sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.Vali Ayyıldız, kurtarılan mürettebata, ailelerine ulaşmaları da dahil olmak üzere her konuda yardımcı olunduğunu belirterek, geminin batışına ilişkin şöyle konuştu:''Kuru yük gemisi hava şartları olumsuz olunca Ereğli Limanı'na yanaşmak istemiş, ancak ön taraftan su almaya başlayan gemi 2-3 dakikada batmış. Kurtulan kişiler, geminin diğer personelinin de atladığını gördüklerini söylüyor.''Arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü dile getiren Ayyıldız, ''8 kişinin kurtulma umudu var, bunlar denize alışık insanlar, bu tarz olaylara karşı tecrübeliler. Dolayısıyla onlara ulaşana kadar hayatta olduklarını var sayıyoruz'' dedi.

MÜRETTEBATIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Karadeniz'de, Ereğli açıklarında batan kuru yük gemisinin mürettebatının isimleri belirlendi.Alınan bilgiye göre, kurtarılan 3 kişinin Ukrayna uyruklu 2. kaptan Eduard Pavlenko (42), 3. kaptan Pavlo Seliyanov (24) ve kadın aşçı Larysa Lukach (36) olduğu belirlendi.Geminin kayıp olan kaptan ve mürettebatının isimleri ise şöyle:Ukrayna uyruklu kaptan Kulish Igor (49), Oleksandr Zelins'kyi (58), Pavlo Zelin'kyy (26), İgor Khaietskyi (22), Oleksandr Iliasov (41), Mykiiaylo Kaplunenko (40) Borys Borysov (44) ve Gürcistan uyruklu Murman Darsadze (56).

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim