• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Kâmil Koç’tan işitme engellilere kolaylık

Kâmil Koç’tan işitme engellilere kolaylık
Kâmil Koç, görme engelli yolcuları için gerçekleştirdiği Sesli Kitap projesinin ardından, şimdi de işitme engelli yolcuları için yeni bir uygulama başlattı.

İşitme ve konuşma engelli yolcuların otobüs bileti satın alma konusunda yaşadıkları zorlukları dikkate alan Kâmil Koç, “SMS ile iletişim sistemi”ni hayata geçirdi. Ulaştırma sektöründe ilk kez Kâmil Koç tarafından devreye alınan bu uygulamayla birlikte işitme ve konuşma engellilerin günlük yaşama aktif katılımlarının sağlanması ve fırsat eşitliği sunulması amaçlanıyor.
 
İşitme engelli yolculara büyük kolaylık sağlayacak sistemde, 444 0 562 numaralı Kâmil Koç çağrı merkezi hattına kısa mesaj atılarak bilet satın alma ve rezervasyon gibi işlemler kolaylıkla yapılabiliyor. Uygulamada Kâmil Koç’un ulaştığı her noktaya bilet satın almak veya rezervasyon yapmak için işitme engelli yolcuların gitmek istedikleri güzergah ile isteklerini yazıp 444 0 562’ye SMS atması yeterli oluyor. Kâmil Koç, yine attığı bir SMS ile yolcunun talebini yanıtlayarak işlemi gerçekleştiriyor.
 
Kâmil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan, görme ve işitme engelli yolcular için arka arkaya hayata geçirdikleri projelerin zaman içinde daha de gelişeceğini, amaçlarını bir nebze de olsa engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya katkı yapmak oluğunu belirti. Kemal Erdoğan şunları söyledi:
 
“Hizmet verdiğimiz yolcularımız içinde sayıları 200 bini aşan engelli yolcularımızın hayatını kolaylaştırmaya, sosyal hayat içinde daha fazla yer almalarına destek olmaya büyük önem veriyoruz. Tüm yolcularımız için benimsediğimiz bir yol arkadaşı olma hedefi ile teknolojinin sunduğu olanaklardan da yararlanarak, yenilikçi uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bundan önce görme engelli yolcularımız için Sesli Kitap projesini yapmıştık, şimdi SMS ile iletişim sistemi ile işitme engelli yolcularımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Sosyal sorumluluk kapsamında gördüğümüz bu projelerle engelli vatandaşlarımızın günlük yaşama katılımlarını kolaylaştırmaya küçük de olsa katkı yapmaya çalışıyoruz ”
 
Dünya yazarlarının eserleri Sesli Kitap ile Kâmil Koç otobüslerinde
 
Kâmil Koç Sesli Kitap projesi ile dünya çapında önemli yazarların eserlerini, otobüslerindeki ekranlar üzerinden görme engelli yolcularına sunuyor. Bugüne kadar dünya klasiklerinden 1001 Gece Masallarına, Yunus Emre’nin seçme şiirlerinden Mesnevi’ye, çocuk masallarından radyo tiyatrosuna varıncaya kadar 20’ye yakın sesli kitap içerik olarak ekranlara yüklendi. İçerik sürekli güncelleniyor ve çeşitleniyor. Proje ile aynı zamanda Türkiye’de ilk defa bir karayolu yolcu taşımacılığı şirketi görme engelli yolcuları için sürekli içerik sunuyor.
 
Kâmil Koç ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi’nin yönlendiriciliğinde çalışan GETEM (Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı) ile ortak, “Kâmil Koç Gönüllü Okuyucu Projesi”ni yürütüyor. Projede Kâmil Koç çalışanları görme engelliler için gönüllü olarak kitap seslendiriyor ve bu kitaplar GETEM aracılığı ile görme engellilerin kullanımına sunuluyor.

kamilkoc1.20140311105058.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim