• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kamuda otobüs kaptanlığı ilgi görüyor

Kamuda otobüs kaptanlığı ilgi görüyor
Karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını gidermek amacıyla, üniversitelerde açılan otobüs kaptanlığı bölüm mezunlarına müjdeli haber Devlet Personel Başkanlığı’ndan geldi.

Kamuda otobüs kaptanlığı ilgi görüyor

Devlet Personel Başkanlığı, KPSS yerleştirmelerine esas nitelik kod klavuzunda, kamu kurumlarına, talep edecekleri şoför kadrosu için, "Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Kaptanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak." kodu tercih etmelerini önerdi.

Karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını gidermek amacıyla, üniversitelerde açılan otobüs kaptanlığı bölüm mezunlarına müjdeli haber Devlet Personel Başkanlığı’ndan geldi. Devlet Personel Başkanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı yerleştirmelerine esas nitelik kod klavuzuna,

“Kamu kurum ve kuruluşlarınca önlisans seviyesinde talepte bulunulacak “ŞOFÖR” unvanlı kadro ve pozisyonlar için Nitelik Kod Kılavuzunda var olan “Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Kaptanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.” kodunu tercih etmeleri uygun olacaktır.”maddesini eklemiştir. Bu madde ile kamu kurumlarına talep edecekleri şoför kadrosu için "Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Kaptanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak." kodu tercih etmelerini önermiştir.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Kemal Karayormuk, “Otobüs Kaptanlığı bölüm öğrencilerimiz için çok güzel bir gelişme. Kamu kurumlarında otobüs kaptanı olarak görev yapacaklar, otobüs kaptanlığı bölüm mezunlarından seçilecek. Bu gelişme, bölümlerimize tercihi artıracağı gibi, mezunlarımızı da işe yerleşme konusunda birkaç adım öne çıkaracaktır.” dedi.

Bölümün sektöre kazandırılmasında öncü rol oynayan Temsa adına Temsa Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan ise; “Bu topraklardan çıkan otobüs markasına sahip firma olarak, sektörün gelişmesine yönelik attığımız adımların benzeri gelişmelerle meyve vermeye başlaması bizleri çok memnun etmektedir. Kamu kuruluşlarınca atılan bu adım; şehiriçi hizmet veren belediyelere, şehirlerarası ve turizm firmalarına da örnek teşkil etmektedir. Önümüzdeki dönemlerde bu bölümlerden mezun kaptanlar daha çok görev alacaklar ve sektörün ‘nitelikli eleman’ halkasının gelişmesi adına da çok katkıları olacak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim