• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Kamuda yakıt giderine araç takibi çözümü

Kamuda yakıt giderine araç takibi çözümü
Emniyet Genel Müdürlüğü, İl özel idareleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve çok sayıda belediye yakıt giderlerini düşürmek için mobil takip sistemi kullanmaya başladı.

Takip sistemleri ile kamuda görev dışı araç kullanımının önüne geçilerek ciddi oranda tasarruf sağlandığını ifade eden Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, takip edilmenin şoförleri daha dikkatli araç kullanmaya zorladığını söyledi. Takip sistemi ile mesai dışı araç kullanımlarının azaldığını dile getiren Hıncal, “Özel şirketlerde olduğu gibi kamuda da araçlar gereksiz yere kullanılabiliyor. Çünkü kamunun 1 yıllık yakıt gideri 1 milyar lirayı aştı. Bizim kurduğumuz sistemle hem araçların amacı dışında kullanımının önüne geçilmiş oluyor hem de ambulans hizmetleri ve orman yangınları ile mücadele gibi kritik işlerde daha iyi yönlendirme yapılabiliyor” dedi.

 
MALİYETİ 450 LİRA
 
2005 yılında yerli sermaye ile kurulduklarını ve 19 bin müşterileri olduğunu kaydeden Hıncal, “Cihazlarımız 230 binden fazla taşıtta bulunuyor. Müşteriler arasında kamu kurumlarının yanı sıra spor kulüpleri, bankalar gibi çok sayıda özel şirket yer alıyor. Kamuda, 260 kuruma hizmet veriyoruz. Mobil takip sistemi taktırmanın araç başına iki yıllık maliyeti 450-500 lirayı buluyor. İki seneden sonraki aylık maliyet ise 9 lira” diye konuştu.
 
22 ÜLKEYE İHRACAT
 
Firma olarak 22 ülkeye ürün sattıklarını belirten Hıncal, ihracat rakamının 2.7 milyon lirayı bulduğunu söyledi. İhracat yapılan ülkeler arasında Türki Cumhuriyetleri, Arap ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Romanya ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerin de yer aldığını belirten Hıncal, “Sektörde genelde Çin’den ucuz ve kalitesiz cihazlar getiriliyor. Ancak bizim cihaz ve yazılımlarımız yerli ve yüksek kalitede” dedi.
 
SİSTEM HIZI KONTROL EDİYOR
 
SİSTEMİN aktif kullanılması ile trafik kazalarının da önüne geçilmesi hedeflendiğini belirten Hıncal şunları söyledi: “Araç takip sistemleri trafik güvenliği ile ilgili çok etkili çözümler sunuyor, sistemlerinin kullanıldığı şirket araçlarında hız ihlallerinin neredeyse sıfırlandığı görülüyor. Sürekli kontrol altında olduğunu bilen sürücüler hız ihlali yapamadıklarını söylüyor. Bu durumun trafik kazalarının azalmasına da önemli katkıları oluyor.”
 
ÖZEL BİLGİLER PAYLAŞILMIYOR
 
EMNİYET ve savcılık ile sürekli koordinasyon halinde olduklarını söyleyen Hıncal, mahkeme kararı olmadan müşterilerinin özel bilgilerinin kimseye verilmediğini kaydetti. Kurulan sistem ile araçların takibinin yanı sıra uzaktan kilitleme ve çalıştırma işlemlerinin de yapılabildiğini dile getiren Arvento
Genel Müdürü Hıncal, “Bu kapsamda önemli hırsızlık olaylarının da önüne geçildi. Bir bankanın içi para dolu aracı çalınmıştı. Güzergah değişikliği olup alarm mesajı gelince müdahale edildi. Araç uzaktan durduruldu. Bunun üzerine hırsız bankanın para dolu aracını bırakıp kaçtı” diye konuştu.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim