• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Kamyon pazarı yüzde 8 daraldı

Kamyon pazarı yüzde 8 daraldı
2013 yılı değerlendirmelerine göre kamyon pazarı 2012 yılına kıyaslan yüzde 8 oranında azalarak 32 bin adet seviyelerine geriledi.

Avia Kamyonları Türkiye yetkilileri, 2013 yılında toplam pazarda yüzde 9'luk bir artış yaşanmasına rağmen bazı kategorilerde düşüş yaşandığını kaydetti. Avia Kamyonları Türkiye yetkililerinin açıklamasında, "Binek otomobil pazarı yüzde 19 düzeyinde bir artış gösterirken hafif ticari araç pazarı yüzde 15, kamyon pazarı ise yüzde 8 oranında bir düşüş gösterdi. Ağır ticari araç pazarı ise 40 bin adet düzeyindeki satış adetleri ile mevcut yerini korudu. Ticari gruptaki tek olumlu gelişme ise otobüs pazarında yaşandı ve yüzde 67'lik bir artış ile 4 bin 27 adet düzeyinde bir satış gerçekleşti. Otobüs pazarında yaşanan artışın en önemli sebebi ise şehir içi yolcu taşımacılığı taleplerinde yaşanan olumlu gelişmelerdir'' ifadelerine yer verildi.

AVIA HAKKINDA

Modeller

Kategorisinde 7.5, 10 ve 12 ton olmak üzere 3 farklı tonajda yataklı, yataksız ve körüklü olmak üzere 5 tip şase seçeneği bulunmakla beraber şase yapısıyla da sınıfının en dayanıklı kamyon markalarından biri olan AVIA havalı koltuk, ABS ve klima donanımları ile ev konforunda şehir içi ya da şehirler arası seyahat yapma olanağı sunmaya devam etmektedir. Ulubaşlar Holding bünyesindeki Ulucar Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünde ülkemizin yol şartlarına uygun olma niteliği ile özel olarak dizayn edilen AVIA Avrupa’ nın önde gelen diğer kamyon üreticilerinin de kullanmakta olduğu Albion dingillerini kullanmaktadır. Güçlü ve uzun ömürlü Euro5 emisyon seviyesinde cummins motora, Wabco fren sistemi ve ZF şanzımana sahip olan AVIA kamyonlarının zorlu koşullarda kullanım için 4x4 versiyonu da bulunmaktadır.

Garanti ve yol yardım

Türkiye genelinde geçerli olmak üzere ücretsiz 7/24 Yol Yardımı ve Mobil Servis Hizmeti imkânları ile birlikte periyodik bakımlarda hesaplı fiyatlamalar, uygun ve yaygın yedek parça seçenekleri sunan AVIA 3 yıl sınırsız km ve 8 yıllık paslanmazlık garantili olup tüm modellerinde %15 yakıt tasarrufu sağlamaktadır.

ULUBAŞLAR HOLDİNG'E BAĞLI ULUCAR OTOMOTİV HAKKINDA

1971 yılında kurulan Ulubaşlar Holding günümüzde PROTON marka otomobil ve AVIA marka kamyonların Türkiye Distribütörü olarak faaliyetlerini sürdürmekte ayrıca Ulusigorta, Ulukasa, vasitam.com, Ulubilişim, Ulumod, Ulu Oto Kiralama’ nın yanı sıra  Ulumotor ve Ulucar şirketlerine bağlı olarak toplam 38 bayi ve yetkili servis ile birlikte çalışmakta ve 1992 yılından bu yana da KIA marka araçların yetkili bayiliğini bünyesinde bulundurmaktadır.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim