• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Kamyon Şöforlerine "Yaşam Koçu"

Kamyon Şöforlerine "Yaşam Koçu"
Günümüzde birçok sektörde çalışanlara hitap eden "yaşam koçluğu" şimdi de kamyon şöforlerine uyarlanacak. Uygulanacak sistemle şöförlerin nasıl bir sürüş trendi izlediği belirlenerek gerekli uyarılar ve motivasyon yapılacak.

Scania’nın Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv , çekici ve kamyon şoförlerine yönelik “şoför koçluğu” sistemini uygulayacak. Araçların verimli kullanımı için şoförlere sürekli eğitim veren firma şimdi de eğitimin “sürdürülebilir” sonuç vermesi için “koçluk” yapacak. Geliştirilecek sistem, araçları kullanan şöforlerin yoldaki hareketlerini dur kalklarını, fren ve gaz hareketlerini belirleyerek yakıt tüketimini ortaya koyacak. Sonuçlar belirli dönemler halinde şöförlere bildirilerek sürüşün maksimum verimli hale gelmesi için gerekli öneri ve uyarılar yapılacak. 

Sistemi hazırlıyoruz

Doğuş Otomotiv Scania Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel bir tür “sürücü koçluğu” sistemi oluşturmakta olduklarını belirterek sistemi kıa bir süre sonra firmalara sunacaklarını belirtti. Eğitimlerin sürücülere önemli katkıları bulunduğunu ancak bunların sonuçlarının sürekli olması için “koçluk” sisteminin de artılar katacağını vurgulayan Yücel yakıt tüketiminin lojistik firmalarındaki en önemli kalem olduğuna dikkat çekti. 

Eco-roll sistemi

Yücel Scania’nın araçlarında önemli bir yeniliğin Eco-roll sistemi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “Yeni Eco-roll sisteminde Scania Active Prediction ve Opticruise’un birlikte kullanımı yakıt tasarruf sağlıyor. Sistemde araç vites boşta iken yokuş aşağı inmenin en avantajlı olduğu durumu hesaplıyor ve sürüş buna göre optimize edilerek yüzde yarımlık bir tasarruf sağlıyor. Bu tasarruf yol koşullarına göre değişebiliyor. Sistem sayesinde araç için o an hangisinin daha avantajlı olduğunu yine aracın kendisi hesaplayarak devreye alıyor.”

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim