• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kanada'dan Karsan'a övgü dolu sözler

Kanada'dan Karsan'a övgü dolu sözler
Kanada'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan The Globe in Mail, New York Taksi İhalesi'nde V1 modeliyle finale kalan Karsan, Ford ve Türkiye'ye övgü dolu sözler içeren bir haber yayınladı.

Kanada'dan Karsan Taksi'ye övgü dolu sözler

Kanada'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan The Globe in Mail, New York Taksi İhalesi'nde V1 modeliyle finale kalan Karsan, Ford ve Türkiye'ye övgü dolu sözler içeren bir haber yayınladı.

Gazetenin Stockholm bürosu tarafından Naomi Powell imzasıyla hazırlanan haberde, sarı renk taksi uygulamasını yüzyılı aşkın bir süre önce hayata geçiren ve dünyada bu özelliği ile bir sembol haline gelen New York'un sokaklarında, çok yakında Türk otomobil üreticisi Karsan'ın modelinin görülebileceği belirtildi.

''Yakında, Manhattan'da, 5. Caddeden Wall Street'e doğru Türkiye'de üretilmiş bir taksiyle gitme olasılığınız fazla'' ifadelerinin kullanıldığı haberde, ihalede finale kalan üç modelden ikisinin Türkiye ile ilişkileri olduğu vurgulandı.

Karsan'ın engelliler için özel tasarlanmış modeli, internet erişimi, cam tavan gibi dizayn farklılıkları ile ihalede avantajlı konumda olduğu kaydedilirken, diğer finalist Ford Transit'in de Türkiye'de Koç Holding tarafından üretildiğinin altı çizildi.

New York Taksi ihalesinde finale kalan Ford Transit, başta ABD'nin Boston şehri olmak üzere Japonya'nın pek çok şehrinde taksi olarak kullanılıyor.

''TÜRKİYE, OTOMOTİV ÜRETİM KAPASİTESİNİ SON 11 YILDA İKİYE KATLADI''

Türk otomotiv sektörünü istatistiki rakamlar ve uzman görüşleriyle analiz eden ve son 11 yıldaki gelişmelerden övgüyle bahseden Kanada gazetesi, otomotiv üretim kapasitesini 2000'den bu yana ikiye katlayan Türkiye'nin bu yıl 1.1 milyon adet araç ürettiğini belirtti.

Toyota, Renault, Fiat ve Hyundai'nin Türkiye'deki yatırımlarına yer veren The Globe and Mail gazetesi, bu firmaların üretimde Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ni geçtiğini kaydetti.

Taksileri de kapsayan hafif ticari araçlar segmentinde Türkiye'nin son dokuz yılda yüzde 22'lik bir büyüme gerçekleştirdiği ifade edilerek, Türkiye'nin düşük işçi maliyetleri ve esnek üretim ortamı ile global markalar için kilit üretim merkezi haline geldiği vurgulandı.

Gazete, BCG Partners'ın otomotiv endüstrisi analisti Berna Kurbay'ın ''Karsan, New York'taki ihaleyi kazanırsa bu Türkiye'nın imajına da çok yansıyacak'' şeklindeki görüşlerine yer verdi.

Haberde, Amerika'da ''Motor City'' (Otomobil şehri) takma ismiyle bilinen Detroit şehri Bursa ile kıyaslanarak, ''Bursa, Türkiye'nin Detroit'i'' tanımlaması kullanıldı.

Londra merkezli Nomura International'dan Pınar Şahin Fersoy'un görüşlerine de değinen Kanada Gazetesi, Karsan'ın ihaleyi kazanmasa da V1 modelini üretmeyi planladığının altını çizdi.

İHALENİN BU AY İÇİNDE SONUÇLANMASI BEKLENİYOR

''Geleceğin taksisi'' sloganıyla kamuoyuna duyurulan ve iki otomotiv üreticisinin finale kaldığı New York Taksi ihalesinde, kazanan modelin bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.

New York Taksiciler ve Limuzinciler Odası'nın oluşturduğu komisyon tarafından verilecek karar öncesi odanın yaptığı ankete katılan New Yorkluların üçte ikisi Karsan'a oy verdi.

İhale için firmaların mücadelesi devam ederken, Karsan'ı karalayıcı faaliyetler de geçen ay bazı gazetelerde yer almış ve Türkiye tarafından büyük tepki görmüştü.

New York Taksi ihalesini kazanan firma 2014 yılından itibaren 10 yıl boyunca New York için 25 bin 500 taksi üretecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim