• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Kanadalı Bombardier’in gözü hızlı tren pazarında

Kanadalı Bombardier’in gözü hızlı tren pazarında
Tren ve havacılık sektörlerinde dünyanın önde gelen üreticilerinden Kanadalı Bombardier’in hedefinde Türkiye var.

Kapılarını açan Eurasia Rail Fuarı kapsamında Türkiye’ye gelen Bombardier Transportation Avrupa Başkanı Dieter John, Türkiye pazarına büyük önem verdiklerini söyledi. Bombardier Transportation’ın ürün gamının Türkiye’nin demiryoluna ve ihtiyaçlarına mükemmel uyum sağladığını ifade eden John, TCDD’nin hızlı tren ihalesine hazırlandıklarını belirtti.

İHALE SONRASI YATIRIM YAPACAK

TCDD’nin 2023 yılına kadar 45 milyar dolarlık bir yatırım planladığını anlatan John, bununla beraber altyapı yenileme ve teknoloji yükseltme amaçlı toplamda 70 milyar dolarlık planların olduğunu ve bunların içerisinde yer almak istediklerini kaydetti. Alınacak ihaleler sonrasında Türkiye’ye yatırım ve teknoloji transferini yapacaklarını dile getiren John, halihazırda Bozankaya firması ile ortaklıklarının bulunduğunu aktardı. John, yaklaşan 80 adet yüksek hızlı tren ihalesi için TCDD tarafından seçildikleri takdirde Bombardier ve Bozankaya olarak Ankara’da bir üretim tesisiyle birlikte Türkiye’ye yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. John, ayrıca üçüncü havalimanı ve üçüncü köprüde yer alacak raylı sistemlerle de ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

30 ÜLKE EUROASIA RAIL’DE BULUŞTU

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı (Eurasia Rail) 6’ncı kez kapılarını açtı. İstanbul Fuar Merkezi’nde başlayan fuara 30 ülkeden 300 firma katıldı. 5 Mart’a kadar açık olacak olan fuar, demiryolu sektörü temsilcilerini bir araya getiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim