• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Kanal İstanbul dünyanın gündeminde

Kanal İstanbul dünyanın gündeminde
Amerikan Huffington Post haber sitesi, dünyayı değiştirecek 5 projeyi tanıttı. Bu projelerden biri Türkiye'de.. Site, Kanal İstanbul’u dünyayı değiştirecek projeler arasında ilk sıraya yerleştirdi.

Amerikan Huffington Post haber sitesi, dünyayı değiştirecek 5 projeyi tanıttı. Bu projelerden biri Türkiye'de.. Site, Kanal İstanbul’u dünyayı değiştirecek projeler arasında ilk sıraya yerleştirdi. İstanbul Boğazı’ndan gece çekilmiş bir görüntüye yer veren Huffington Post, bu projeyle Karadeniz ve Marmara Denizi’nin ikinci kez bağlanacağını yazdı.

Site Kanal İstanbul ile ilgili şunları yazdı:

“Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın olarak adlandırılan projeyle Karadeniz ve Marmara Denizi’ni birbirine bağlayacak. 48.2 kilometre uzunluğunda olması planlanan kanal, Boğaz’a ikinci bir alternatif olacak. Boğaz Köprüsü’nden her yıl yaklaşık 50 bin gemi geçiyor. Gaz tankerlerinden yük dolu konteynerlere kadar bu bölge oldukça yoğun bir trafiğe sahip."

"Erdoğan’ın Kanal İstanbul projesi ile Boğaz su sporları ve diğer aktivitelere açılırken, yeni kanaldan da konteyner ve gaz tankerleri geçecek.”
Sitedeki dünyayı değiştirecek projelerden diğerleri ise şunlar: Uluslararası

Uzay İstasyonu 20. yüzyılın en büyük projesi olarak görülüyor. 15 ülkenin işbirliğiyle inşa edilen ve Alçak Dünya Yörüngesi’ne (ADY) yerleştirilmiş olan Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çeşitli uzay araştırmaları ve incelemeler yapılıyor.

2000 yılından bu yana astronotların gittiği istasyonun 1998 yılında başlayan inşaatı 2011 yılında tamamlandı.  İstasyonun 2020 yılına kadar görevine devam etmesi bekleniyor.

Kapsülle yolculuk...

HYPERLOOP adlı boru şeklindeki kapsülle, insanlar adeta istedikleri yere ışınlanacak. SpaceX kurucusu olan Elon Musk’ın projesi, karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryoluna eklenebilecek beşinci bir insan taşımacılığı projesi olarak düşünülüyor.

Çin’in Hunan Eyaleti, Changsha’da temmuz ayında temeli atılan “Sky City” binası 838 metrelik yükseklikle dünyanın en yüksek binası olacak. Sky City, tamamlandığında yüksekliği 828 metre olan Dubai’deki Burç Halife’den birincilik unvanını alacak.

Çin-Ping Tan Sanat Müzesi Asya’nın en büyük sanat müzesi olacak. 40 bin metrekarelik bir alana yapılan müze, Çin’in Fujian Eyaleti’ne bağlı Pingtan Adası’nda yer alıyor. Adanın adıyla anılan müze, denizin ortası...

kanal_istanbul.jpg

kanal_istanbul1.jpg

kanal_istanbul2.jpg

kanal_istanbul3.jpg

kanal_istanbul4.jpg

kanal_istanbul5.jpg

kanal_istanbul6.jpg

kanal_istanbul7.jpg

kanal_istanbul8.jpg

kanal_istanbul9.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim