• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Kanal İstanbul için soru önergesi verildi

Kanal İstanbul için soru önergesi verildi
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Kanal İstanbul Projesi için belirlenen güzergahın ne büyüklükte bir tarım ve orman alanına isabet ettiğini sordu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Kanal İstanbul Projesi için belirlenen güzergahın ne büyüklükte bir tarım ve orman alanına isabet ettiğini sordu.

Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Erdoğan'ın, Kanal İstanbul Projesi'nin ihalesinin yakın zamanda yapılacağını ifade ettiğini hatırlattı.

Basında Silivri ile Terkos Gölü'nün batısında kalan bölge arasında yapımı düşünüldüğü iddia edilen kanal projesinin geçeceği muhtemel bölge üzerinde birinci derecede tarım ve orman alanlarının da yer aldığını vurgulayan Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şimdiye kadar yapmış olduğu planlar ve almış olduğu kararlarda projenin güzergahı üzerinde yapı kısıtları ve korumaya yönelik kararlar bulunduğunu ifade etti.

Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin güzergah belirlenmesini de içeren etüt ve proje çalışmalarının hangi aşamada olduğunu, hangi kurum tarafından yürütüldüğünü öğrenmek isteyen Hamzaçebi, Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

''Yapımı düşünülen Kanal İstanbul Projesi'nin geçeceği güzergah tam olarak belirlenmiş midir? Belirlenmiş ise bu güzergâh ne büyüklükte tarım ve orman alanına isabet etmektedir?

Mer'i mevzuat uyarınca hazırlanarak onaylanmış olan 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planında Kanal projesinin güzergahına isabet eden bölgelere hangi plan kararları getirilmiştir?

Kanal projesinin iki yanına; şu an mevcut imar planlarında izin verilenler hariç olmak üzere, konut, rezidans, turizm, oteli ticaret gibi kullanımlara yönelik planlama, imar ve inşaat faaliyeti yapılacak mıdır?

Bu proje Çevre Düzeni Planı uyarınca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın İstanbul için belirlemiş olduğu gelişim hedefi ile örtüşmekte midir? Kanal projesi ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yazılı görüş alınmış mıdır?''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim