• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Transform Fikirtepe, projeyi seçenlerin tercihiyle şekillenecek

Transform Fikirtepe, projeyi seçenlerin tercihiyle şekillenecek
Haldız İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Haldız: "Fikirtepe'deki projemizi 2014'de hak sahipleriyle anlaşmaya başladığımızda 5-6 bin liradan satarız diye düşünüyorduk. Bugüne geldiğimizde bu rakamın neredeyse 2 katını yakaladık" dedi.

Obaköy Gayrimenkul ve Haldız İnşaat iş birliğiyle hayata geçirilen Transform Fikirtepe için hazırlanan "Proje Sensin" uygulamasıyla evler, ofisler ve ortak kullanım alanları projeyi seçenlerin tercihiyle şekillenecek.

Transform Fikirtepe'nin tanıtım toplantısı, Haldız İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Haldız, Obaköy Gayrimenkul Genel Müdürü Fatih Küçükcan ile şirketlerin genel koordinatörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatih Haldız, "Proje Sensin" uygulamasıyla Transform Fikirtepe'nin, sektördeki tek insan odaklı projeyi hayata geçirdiğini belirterek, uygulamanın, projeyi yalnızca bir yaşam alanı olmaktan çıkartıp aynı zamanda benzersiz bir deneyim haline getirdiğini kaydetti.

Transform Fikirtepe'ye yatırım yapanların, yatırımlarını sürekli büyütecek bir konsept satın aldıklarını vurgulayan Haldız, "Bugüne kadar tüm projeler, inşa edilip insanların beğenisine sunuluyordu. Biz hem inşaat aşamasında hem de sonrasında projeyi konut sahibi olanların istekleri doğrultusunda şekillendiriyoruz. Proje yatırımcıları ve sakinleri, kendilerine özel olarak geliştirilmiş mobil uygulama sayesinde proje sürecinde ve sonrasında yaşam alanlarını kendi tercihlerine göre şekillendirebilecek." diye konuştu.

Haldız, Fikirtepe projesindeki hak sahipleri ile görüşmeye 3 yıl önce başladıklarını aktararak, projenin inşaat yatırım bedelinin 300 milyon lira, toplam değerinin ise yaklaşık 1 milyar lira olduğunu ifade etti.

Fikirtepe'de satışların ağır ilerlediği algısına ilişkin Haldız, "Böyle bir algı olsaydı her 6 ayda bir fiyatlara zam yapıyor olmazdık. Fiyatlar artıyor ve talep geliyor. Hiçbir inşaat firması 8 bin liradan satışa başlayıp 6 bin liraya düşürmedi." şeklinde konuştu.

Haldız, İstanbul'da geçen yıl itibarıyla 100 milyar dolarlık yatırım başladığına işaret ederek, "Bir bölgede böyle yatırımlar varken konut ve arsa fiyatlarının geri gelme şansı yok. Her geçen gün de artıyor. Fikirtepe'deki projemizi 2014'de hak sahipleriyle anlaşmaya başladığımızda 5-6 bin liradan satarız diye düşünüyorduk. Bugüne geldiğimizde bu rakamın neredeyse 2 katını yakaladık." yorumunu yaptı.

"Fikirtepe'nin hak ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz"

Fatih Küçükcan da "Proje Sensin" uygulamasıyla proje sakinleri ve yatırımcılara ortak kullanım alanlarına yönelik tercihlerini soracaklarını belirterek, "Örneğin yapılacak oylama ile boş bir bölümün müzik odası mı yoksa sinema salonu mu olacağına uygulamayı kullananlar karar verecek. Site sakinleri toplantı salonunu, konferans odasını, kuru temizleme hizmetini, temizlik, kargo, taksi, teknik servis hizmetlerini bir dokunuşla organize edebilecek." bilgisini verdi. 

Fikirtepe'de bölgesinde kentsel dönüşüm yapan firmaların plansızlıktan kaynaklanan kira yükünü müşterileriyle paylaşmak istediğine işaret eden Küçükcan, şu değerlendirmelerde bulundu.

"Biz planlamayı iyi yaptık ve hak sahiplerinin evlerinden çıkmalarını ruhsat almaya yakın istedik. Bu nedenle fazla bir kira yükümüz olmadı. Fikirtepe'nin hak ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. Sektöre kısa süreli değil uzun süreli bakmak lazım. İstanbul'da gayrimenkul hiçbir zaman kötü olmadı. Kısa süreli dalgalanmalar olabilir ama bunlara fazla aldırış etmemek lazım. Gelecek güzel gözüküyor. İstanbul her zaman gayrimenkulde bir numara." değerlendirmesinde bulundu.

Konutların metrekare fiyatı 7 ila 12 bin lira arasında

Verilen bilgiye göre, verimli, konforlu, akılcı ve kullanıcı dostu bir mimari ile inşa edilen Transform Fikirtepe, yaşamın başladığı günden itibaren proje sakini ve yatırımcıların beklentilerine göre şekillenecek.

Yüzde sıfır faiz ve teslimde ödeme seçeneklerinin yanı sıra Transform Fikirtepe ailesine katılanlar ortak kullanım alanlarını nasıl şekillendireceklerine kendileri karar verecek.

22 bin 466 metrekare arsa üzerindeki 4 blokta bin 80 konut ve ofis ile 12 adet ticari birimi içeren toplam 157 bin metrekare inşaat alanına sahip Transform Fikirtepe, 45 ila 277 metrekare arasında değişen farklı konut seçeneklerine sahip.

Hak sahiplerine ait olan kısmın dışında kalan 230 ofis ve 250 konutun toplam yüzde 35'i satılırken, projenin Nisan 2019'da bitirilmesi öngörülüyor.

Projedeki ofisler metrekare fiyatı 8-12 bin liradan, konutlar ise 7-12 bin liradan alıcı bulurken konutların satışına Ekim 2016'da başlandı.

Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim