• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Kanun değişiyor, bürokratlar düşüyor

Kanun değişiyor, bürokratlar düşüyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın hazırlattığı Yeni Ulaştırma Bakanlığı Teşkilat Kanunu ile birlikte, Bakanlık bünyesinde görev yapan Müsteşar, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarının görevlerine son veriliyor.

Kanun değişiyor, bürokratların görevleri düşüyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı’nın yeni Teşkilat Kanunu ile ilgili düğmeye bastı. Bizzat Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın hazırlattığı Yeni Ulaştırma Bakanlığı Teşkilat Kanunu ile birlikte, Bakanlık bünyesinde görev yapan Müsteşar, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının görevlerine son veriliyor.

Yeni teşkilat yapısına göre, Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcılığının dışında, 1 Müsteşar, 6 Müsteşar Yardımcılığı kadrosu tahsis edilirken, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı kuruluşlardan olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, SHGM, TCK, TCDD, DHMİ ve PTT’nin ise aynen korunacağı öğrenildi. Denizcilik Müsteşarlığı'nın ise akibetinin ne olacağının belli olmadığı belirtildi.

Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan Avrupa Birliği Daire Başkanlığı ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nın birleştirilerek, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü adı ile yeni bir genel müdürlüğün kurulacağı belirtildi.

Bununla beraber, Deniz Ulaştırma Genel Müdürlüğü ve Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü gibi TCDD Genel Müdürlüğü’nün dışında, Demiryolu Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nün kurulacağı kaydedildi.

YENİ BÜROKRATLAR ATANACAK

Ulaştırma Bakanlığı’nın yeni Teşkilat Kanunu’nun çıkması ile birlikte, görevleri son bulacak, Müsteşar, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının yerlerine yeniden atama yapılacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bizzat üzerinde çalıştığı ve dar bir kadro ile hazırladığı yeni Teşkilat Kanunu ile Bakanlığın hızlı ve verimli çalışması sağlanacak. Bu sayede bürokrasi azaltılırken, hizmet merkezli bir bakanlık haline gelecek.

Deniz Haber Ajansı’nın aldığı bilgi ve duyumlara göre; verimli olamayan bürokratların yeniden ataması yapılmayacağı öğrenilirken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın performansına ayak uydurabilecek yeni bürokratların atanacağı ifade edildi

Haber: Recep CANPOLAT – Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com  (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim