• BIST 9524.59
  • Altın 2495.15
  • Dolar 32.5041
  • Euro 34.7261
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Kapıkule ve AHL'de ilk oylar kullanıldı

Kapıkule ve AHL'de ilk oylar kullanıldı
Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı.

Kapıkule'de gurbetçilerin oy verme işlemi başladı

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında oy verme işlemi dün sabah saat 08.00'de başladı.

Gurbetçiler Kapıkule kara ve gar gümrüğünde 5, İpsala ve Hamzabeyli'de kurulan birer sandıkta oy kullanacak.Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin yoğun olarak giriş yaptığı sınır kapılarından olan Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala'da gurbetçiler sandık başına gitti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri için gurbetçilerin seçim heyecanı erken başladı.

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerden, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanlar gümrük kapılarından oy kullanabiliyor. Gurbetçiler için 10 mayıs 2011 tarihinde (bugün) başlayan oy verme işlemi 12 Haziran Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.

İLK OYU KULLANAN HOLLANDA'DAN

Kapıkule'de ilk oyu kullanan kişi, Bursa'dan Hollanda'ya giden Cem Özgün, saat 05.00'ten bu yana oy kullanmak için beklediğini belirterek, vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Oy kullanabilmek için yaşadığı sıkıntıları anlatan Özgün, "İki haftalık bir genelge çıkarıp Mart sonuna oturum beyan formu istediler. Aslında bilgisayarda tüm kayıtlarımız vardı. Gittik konsolosluğa bir iş günümü ayırarak oturum beyan formunu aldım. Fakat biz 23 Nisan'da Türkiye'ye giriş yaptık ve oy kullanabilmek için iki gün geciktirdim dönüşümü. Çifte pasaporta sahip olan eşimin pasaportunun süresi olmadığı için oy kullanamadı. Bundan çok ciddi şekilde muzdarip olduk. Sanki yurt dışında yaşayan gurbetçilerin oy kullanması istenmiyormuş gibi bir durum söz konusu." dedi.

Özgün, 10 yıldan bu yana yurt dışında yaşadığını kaydederek, her geliş gidişinde Türkiye'nin daha geliştiğine tanık olduğunu açıkladı. Özgün, Türkiye'nin yurt dışında her geçen gün artan bir itibarı olduğunu sözlerine ekledi.

Atatürk Havalimanı'nda ilk oy kullanıldı

Atatürk Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı. İlk oyu Lübnan'dan gelen Halit Aydın isimli vatandaş kullandı.

Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu gözlenen seçimler oy kullanmak için Güney Kore'den gelen Fatma Betül'ün 6 aylık oğlu Mehmet Akif ilgi odağı oldu. Verdiği ilk oyun hayırlara vesile olmasını temenni eden eğitimci Halit Aydın, "Tabii ki daha güzel bir gelecek olsun herkes için." dedi.

Aydın, arkadaşı Velid Mardini'nin Türk olmasına rağmen Lübnan pasaportuyla giriş yaptığı için sandığa gidemediğinden yakınarak, YSK kurallarını eleştirdi.

İkinci oyu kullanan Şamil Kılıç da Hollanda'dan geldiğini ifade ederek, vatana millete en hayırlı olacağını düşündüğü partiye oy verdiğini anlattı.

6 aylık oğlu Mehmet Akif ile Güney Kore'den gelen Fatma Betül de, geliş biletini 10 Mayıs'a göre aldığını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim