• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Kapıkule'de barkotlu sisteme geçildi

Kapıkule'de barkotlu sisteme geçildi
Kapıkule’de barkot sistemine geçilerek, gurbetçilerin yoğun olarak geçiş yaptığı yaz dönemlerinde girişler daha da hız kazanacak.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Dünya’nın ikinci, Avrupa’nın en büyük kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı’nda barkot sistemine geçildiğini belirterek, “Barkot sistemi ile artık muayenede pasaport üzerinde işlem yapmayacağız. Böylelikle giriş ve çıkışta zamandan kazanacağız, çıkışta pasaportu istemeyeceğiz” dedi.
 
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçın kuyruklar, beklemeler, yoğunluktan kaynaklanıyordu, işlemlerin kolaylığının yanı sıra güvenliğinden kaynaklı ister istemez bazı kontroller zaman kaybına yol açtığını söyledi. Yalçın, “bu zaman kayıplarını en aza indirmek için yıllardır hayalini kurduğumuz işlemi başlatmış olduk. Bu işlem barkot uygulaması işlemi, Trakya Üniversitesi öğretim görevlilerinin hazırlamış olduğu programla sağladık. Artık bundan sonra muayene ve çıkışta pasaportu istemeyeceğiz. Normalde bize 10 dakika kaybettiren pasaport işlemlerini şu anda ortadan kaldırmış bulunuyoruz. Ortalama bize 10 dakika kaybettiren pasaport işlemlerini bu uygulamayla ortadan kaldırmış oluyoruz. Normalde geçiş için 5 noktamız vardı. Barkot sistemiyle onlardan 2′sini kaldırdık, geçişler 3 noktaya düştü diyebiliriz. Artık pasaport kontrolü olmayacak ne muayene de ne de sahadan çıkışta yapılmayacak” dedi.
 
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Trakya üniversitesi öğretim görevlileri Cem Taşkın ve Deniz Taşkın’a barkotlu geçiş programının hazırlanmasında yardımcı olduklarından dolayı kendilerine işlemeli tabak hediye ederek teşekkür etti. Yeni uygulanan barkotlu geçiş sisteminin, Trakya Üniversitesi Teknopark’ta geliştirildiği kaydedildi.
 
Gurbetçilerin yollarda güvenli bir şekilde rahat geldiklerini belirterek, Kapıkule’deki barkotlu yeni sistemin de işlemlerini hızlandırmasına memnun olduklarını kaydettiler.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim