• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kapıkule'de TIR kuyruğu bitmek bilmiyor

Kapıkule'de TIR kuyruğu bitmek bilmiyor
Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR sürücüleri, 9 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.

Farklı illerden aldıkları yükü haftanın ilk gününde Avrupa ülkelerindeki adreslere bırakmak isteyen sürücüler, aynı anda yola çıktı. Sürücüler, Cuma gününden bu yana Kapıkule yolunda araç kuyruğu oluşturdu. Türkiye’den çıkış yapmak üzere saatlerdir sıranın kendilerine gelmesini bekleyen sürücüler, Bulgar gümrüğünün yavaş çalışması nedeniyle beklediklerini belirtti.
Almanya’ya yük götüren Mustafa Taylan, dünden bu yana gümrük kapısı yolunda beklediklerini söyledi. Oldukları yerde 22 saattir beklediklerini belirten Taylan, önündeki arkadaşlarının daha fazla durduğunu kaydetti.
Saat 06.00’dan bu yana sınır kapısı yolunda olduğunu açıklayan Fikret Seçen, daha ne kadar bekleyeceğini bilmediğini anlattı. 
Gece 01.00 sıralarında Kapıkule yoluna giren Orhan Sarp, o saatten beri sırada olduklarını dile getirdi. Bulgar tarafının çalışmadığını tahmin ettiğini açıklayan Sarp, “İçerisi çok kalabalık. Gece iyi çalıştılar. Sabah vardiya değişince çalışmadılar.” dedi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, firmaların pazartesi günü Avrupa ülkelerindeki adreslere teslimat yapması nedeniyle araç yoğunluğun oluştuğunu söyledi. Gümrükteki TIR yoğunluğunun Cuma gününden başladığını ve Pazar gününe kadar devam ettiğini anlatan Yalçın, Türkiye’den çıkışta herhangi bir sorun yaşanmadığını vurguladı. Gelen TIR sayısının fazla olmasının Bulgaristan’daki alım kapasitesini aştığını ifade eden Yalçın, bunun yanında sınırın karşı tarafındaki inşaat çalışmalarının da alımları etkilediğini dile getirdi.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim