• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Kaptanın Eşi: Umudum git gide azalıyor

Kaptanın Eşi: Umudum git gide azalıyor
Sao Tome'de tutuklanan Düzgit Integrity'nin kaptanı Cengiz Gülşen, büyük bir haksızlığa uğradıklarını ifade ederken eşi Songül Gülşen, yaşadıklarını “Bugün, yarın döner diye bekledik ama umudumuzu git gide azalıyor” dedi.
Sao Tome'de tutuklanan Düzgit Integrity'nin kaptanı Cengiz Gülşen, büyük bir haksızlığa uğradıklarını ifade ederken eşi Songül Gülşen, yaşadıklarını “Bugün, yarın döner diye bekledik ama umudumuzu git gide azalıyor” dedi.
27 Mayıs 2013 / 17:07
Reklam
 
Düzgit Integrity kaptanı isyan ediyor
 
Sao Tome Ada devletinde tutuklanan Düzgit Integrity'nin kaptanı Cengiz Gülşen, büyük bir haksızlığa uğradıklarını ifade ederken eşi Songül Gülşen, yaşadıklarını “Bugün döner yarın döner diye bekledik ama umudumuzu git gide yitiriyoruz” dedi.
 
M/T Düzgit Integrity isimli gemi yaklaşık üç aydır Batı Afrika’nın ada devletlerinden Sao Tome ve Principe’de tutuklu bulunuyor. İçinde 15’i Türk vatandaşı 17 mürettebatı bulunan geminin alıkonulması nedeniyle hem mürettebat hem de aileleri büyük mağduriyet yaşıyor. Mahsur tutulan geminin kaptanı olan aynı zamanda da 5 milyon dolarlık para cezası ve 3 yıl hapis cezası alan Cengiz Gülşen, kendisiyle gerçekleştirilen internet bağlantısında tutuklanmalarının tam bir hukuk skandalı olduğunu belirterek “Biz burada kaçakçılık veya yasadışı bir iş yapmadık. Önce izin verdiler sonra ise bizi tutukladılar. Büyük mağduriyet yaşıyoruz Devletimizden destek bekliyoruz” dedi. İstanbul’da yaşayan Kaptan Cengiz Gülşen’in eşi Songül Gülşen ise yaşadıklarını “Bugün döner yarın döner diyorduk ama Sao Tome hükümetinin böyle bir niyeti yok” sözleriyle açıkladı.
 
Sao Tome adasında zor şartlar altında yaşadığını durumun giderek de kötüye gittiğini dile getiren Kaptan Gülşen, yaşananları şunları aktardı: “Sahil güvenlik botları operasyon yapmamız için bize önce  izin verdiler. 2 saat sonra diğer tankerle buluşmamızın ardından ise sahil güvenlik botu tekrar gelerek operasyon için gerekli iznimizin olmadığını söyledi. Bu gerekçeyle de her iki gemi kaptanını sahile aldı. Gemilerin alıkonulduğu14 Mart’tan beri yaklaşık 2,5 aydır Sao Tome’de tutuklu olarak bulunuyoruz.”
 
Gemi kaptanı Cengiz Gülşen, ada şartlarının geminin kumanya ihtiyacını karşılamaya yeterli olmadığını da belirterek “Sadece kahvaltı yapabiliyoruz. Onun dışında yemek yiyemiyoruz. Ailemiz bizden haber bekliyor. Bizim gelmemizi bekliyorlar. Bu gemi Türkiye’nin gemisi. Biz burada herhangi bir kaçakçılık, yasa dışı bir operasyon yapmadık. Bütün operasyonlar kiracı şirketin bilgisi dâhilinde yapıldı. Biz buradan Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, büyükelçiliklerimizden tam destek bekliyoruz” İfadelerini kullandı.
 
İstanbul’da eşi ve 5 yaşında bir kızı olduğunu söyleyen Cengiz Gülşen; “Burada çaresizce bekliyorum. Evime gidemiyorum ne zaman gidebileceğim de belli değil. Benim ve personelimin aileleri sıkıntılı bir şekilde bizden gelecek haberleri bekliyor. Yetkililerden destek istiyoruz.  Ayrıca kızımla bu konuları konuşmadım henüz. Tutuklu olduğumu anlayacak bir yaşta değil. Şu an beni çalışıyor biliyor” şeklinde konuştu.
 
Songül Gülşen: Bugün yarın döner diye bekliyoruz…
 
Cengiz Gülşen’in İstanbul’da yaşayan eşi Songül Gülşen ise eşini 7 aydır göremediğini ve ilk zamanlar döneceği konusunda beslediği umutların tükenmeye başladığını ifade ederek, “Haksız bir yargılama yapıldı ve haksız bir yargılama sonucu eşim orada mahsur kaldı. Eşimle ancak denk gelebilirsek ve herhangi bir hat sıkıntısı olmazsa internet bağlantıyla görüşüyorum. Ben gibi diğer personellerin aileleri de bu mağduriyeti aylardır yaşıyor. Alelacele yapılan mahkeme ve tutuklamalarla mağdur ediliyoruz” dedi.
 
Sao Tome mahkemelerinden adaletli bir sonuç çıkacağına inancının olmadığını da kaydeden Gülşen, şöyle devam etti: “Mahkeme temyiz sürecinde. Temyizde de iyi bir sonuç çıkmayacağını düşünüyorum. Sadece biz değil gemide bulunan 16 personel ve aileleri de umutsuz bir bekleyişte. Bir an önce müdahale edilmeli. Mahkeme kararı 3 yıl hapis ve 5 milyon Euro ceza olarak çıktı. Eğer ceza bir ay içinde ödenirse ceza 2 yıla düşüyor. Bir kaptan maaşıyla ödenecek bir şey mi bu?. Zaten işlemediğiniz bir suç için cezalandırılmanız mantık dışı.” Eşini yaptıkları görüşmelerde pek sağlıklı göremediğinin de altını çizen Gülşen, bir an önce bu konuya çözüm bulunması için yetkililerden yardım istedi.
 
songul_gulsen_cengiz_gulsen.jpg
 
0_duzgit_integrity.jpg
 
Haber: Cevat ZORBA - Semra ÖZASKAN - Deniz Haber Ajansı 
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim