• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Kaptanoğlu: Birlikte kol kola yürümeliyiz

Kaptanoğlu: Birlikte kol kola yürümeliyiz
Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, odanın İzmir şubesinin meclis toplantısında, "Kol kola yürümeye ihtiyacımız var. İzmir'de bu birliği gördüm" diye konuştu.

 

Toplantı, İzmir Alaybey Tersanesi'nde meydana gelen romörkör kazasında hayatını kaybeden şehitler için 1dakikalık saygı duruşu ile başladı. Başkan Yusuf Öztürk; kazada şehit olanların ailelerine başsağlığı ve yaralılar için acil şifalar dilerken, olaydan duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi. Başkan yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Kaptan Savaş Ercanın evinde geçirmiş olduğu kaza sonucu beyin sarsıntısı geçirdiğini, hastanede sağlık durumunun iyi olduğu bilgisinide paylaşan Öztürk Aralık ayı ve son 6 aylık dönemdeki faaliyetleri meclise aktardı.
 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin aralık ayı meclis toplantısına Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ve Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Kaptanoğlu katıldı. Mecliste yaptığı konuşmada İzmir'deki denizcilik sektörüne birlik çağrısı yapan Kaptanoğlu, "Bu ülke denizci ülke, denizci millet olacaksa kol kola yürümeye ihtiyacımız var" dedi.
 
Yarışma benzetmesi
 
Denizcilik sektöründe krizin ve eziyetin fazla sürdüğünü dile getiren Kaptanoğlu, krizin uzun sürmesinin sektör üyelerini rahatsız ettiğini ve psikolojileri bozduğunu söyledi. Kaptanoğlu, "O zaman doktor tedavisi de yetmez. 2008'den bugüne kadar dayandık. Ayakta durmakta zorluk çeken arkadaşlara da yardımcı olduk" diye konuştu. İzmir'in iftihar ettikleri büyük şehirlerden biri olduğunu dile getiren Kaptanoğlu, İzmir'de denizcilik sektöründeki birliği gördüğünü söyledi. Kaptanoğlu, "O Ses Türkiye diye bir yarışma programı var. İşte o ses İzmir'de var. Türkiye denizi biliyor mu sanıyorsunuz. Bilmiyor. Denizci ülke, denizci millet olmamız için bir arada, kol kola yürümeye ihtiyacımız var. Birbirinize sarılın. İzmir'deki arkadaşlar branşlarında yapacaklarını yapmış. Yapamadıklarına da biz yardımcı olacağız. Bütün görev alan arkadaşlar üyelere sahip çıkmalı. Bürokratlarla iyi geçinmeli. İyi geçinemezseniz bakan bile bir şey yapamaz" dedi.
 
Cengiz Kaptanoğlu mavi kart sistemiyle ilgili bilgileri de paylaştı. 'Fevkalade çalışmalarından ötürü başkanı tebrik ederim' diyerek sözlerini sürdüren Kaptanoğlu Türk denizciliğinin gelişmesi ve sıkıntıların giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Öztürk: Çekek yeri istiyoruz
 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ayvalık'tan Dikili'ye kadar uzanan sorumluluk alanlarında en büyük sorunun çekek yeri olduğunu söyledi. Bu sahil bandında sadece birkaç çekek yeri olduğunu dile getiren Öztürk, "Bu da maalesef yeterli değil. İzmir'de ise bir çekek yeri var. Orası da Balçova Belediyesi ile davalık. Belediye ile bu konuda konuştuk. Gerekli başvurularımızı yaptık. Çekek yeri sıkıntısını Ankara'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızı ziyaret ettiğimizde genel müdürlere ilettik. Bir çare bulunacağına inanıyoruz" dedi. Nemrut Körfezi'ndeki limanlar arasındaki yollarda yaşanan sıkıntının devam ettiğini dile getiren Öztürk, bu yolların ne Karayolları ne belediye ne de limanlar tarafından sahiplenildiğini söyledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim