• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Kaptanoğlu Holding'in 2 gemisi, M/V ZEYNEP K ile M/V SADAN K, Durban'da satışa çıkarıldı

Kaptanoğlu Holding'in 2 gemisi, M/V ZEYNEP K ile M/V SADAN K, Durban'da satışa çıkarıldı
Kaptanoğlu Holding iştiraklerinin mülkiyetinde bulunan Marshall Islands Bayraklı M/V ZEYNEP K ve M/V SADAN K isimli 80 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 2 adet dökme yük gemisi, Güney Afrika'nın Durban Limanı'nda mahkeme kararıyla alıkondu.

Kaptanoğlu Holding'in iştiraki ACE NAVIGATION LTD Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan M/V ZEYNEP K ile QUEEN MARITIME LTD Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan M/V SADAN K isimli 80 bin DWT taşıma kapasitesine sahip, 2010 yılı yapımı, Marshall Islands Bayraklı iki adet dökme yük gemisi, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban Limanı'nda, yerel mahkeme kararıyla alıkondu.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Kaptanoğlu Holding ile İtalya merkezli bir finans kuruluşu arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, gemilerin 4 ay önce Güney Afrika'nın Durban Limanı'na yanaştığı ve yerel mahkemeden alınan bir kararla Marshall Islands Bayraklı M/V ZEYNEP K ve M/V SADAN K isimli gemilerin üzerine haciz başlatıldığı öğrenildi.

Eylül 2015'de Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban Limanı'na yanaşan M/V ZEYNEP K ve M/V SADAN K isimli dökme yük gemilerine, İtalyan Unicredit Bankası adına haciz kararını başlatan Bowman Gilfillan Hukuk Bürosu, 12 Ocak 2016 tarihinde gemileri satışa çıkaracağı ve 45 gün içinde bu satışı gerçekleştireceği kaydedildi.

KAPTANOĞLU HOLDİNG: "İZOLE BİR KONU AÇIKLAMA YAPAMIYORUZ"

Deniz Haber Ajansı, Marshall Islands Bayraklı M/V ZEYNEP K ve M/V SADAN K isimli dökme yük gemilerine kredi sağlayan İtalya Merkezli Unicredit Bankası'nın Güney Afrika'nın Durban Limanı'nda haciz başlatmasıyla ilgili bilgisine başvurduğumuz, Kaptanoğlu Holding yetkilileri, sorularımızı cevapsız bırakırken, "Bu işlemin izole bir konu olduğunu ve M/V ZEYNEP K ile M/V SADAN K isimli dökme yük gemileriyle ilgili açıklama yapamayacaklarını" ifade etti.

zeynep_sadan_b.jpg

TÜRK ARMATÖRÜ VE GEMİ İŞLETMECİLERİ, BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR!

Dünya denizcilik sektöründe devam eden krizin etkileri, Türk armatörü ve gemi işletmecilerini derinden etkilemeye devam ediyor. Özellikle gemi varlık değerlerinin büyük düşüş yaşamasıyla birlikte, finans kuruluşlarının armatörlerin üzerine gittiği ve "Acil Ödeme veya İpotek İsteğinin" yerine getirmemesi sonucu, armatörlerin elinde bulunan gemileri, haciz marifetiyle satışa çıkardığı biliniyor.

2014 sonu itibariyle Türk bayraklı ve Türk armatörüne ait toplam 30 milyon DWT taşıma kapasitesine sahip gemi bulunurken, bugün itibariyle bu rakam, 26 milyon 380 bin DWT taşıma kapasitesine düştü.

Deniz Haber Ajansı'nın güncel raporlardan derlediği bilgiye göre, Türk Ticaret filosuna kayıtlı 940 adet gemi bulunurken, bu gemilerin toplam tonajının ise 8 milyon 633 bin 861 olduğu ortaya çıktı. Diğer taraftan Türk armatörüne ait yabancı bayrakta bulunan, 779 adet geminin tonajı ise 17 milyon 746 bin 922 olduğu kaydedildi.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim