• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Kaptanoğlu'ndan Wikileaks açıklaması

Kaptanoğlu'ndan Wikileaks açıklaması
07.09.2011 tarihinde Milliyet gazetesi ve sitemizde 'Kaptanoğlu Wikileaks'e düştü' başlığıyla yayınlanan habere istinaden Cengiz Kaptanoğlu tarafından avukatı aracılığıyla bir açıklama yayınlandı.

Kaptanoğlu'ndan Wikileaks açıklaması

07.09.2011 tarihinde Milliyet gazetesi ve sitemizde 'Kaptanoğlu Wikileaks'e düştü' başlığıyla yayınlanan habere istinaden Cengiz Kaptanoğlu tarafından avukatı aracılığıyla bir açıklama metni yayınlandı.

Cengiz Kaptanoğlu'nun avukatı Uğur Karaağaç tarafından yayınlanan açıklama aynen şöyle:

Milliyet gazetesine ve Wikileaks haberlerine dayanılarak Deniz Haber Sitemizin 07.09.2011 tarihli yayınında her ne kadar, Cengiz Kaptanoğlu’nun ailesine ait gemicilik şirketine ait gemilerin ABD sularına girmesini yasaklama kararı alındığı ileri sürülmüş ise de ;

• Yüzyıllık denizcilik geçmişi olan Kaptanoğlu Ailesinin ve şirketlerinin tarihinde göçmen taşınması ile hiçbir ilgisi olmamıştır. Kaptanoğlu Grup Şirketleri gemi adamı seçiminde de daima gerekli özen ve ihtimamı göstermekte, gemilerinde IMO ve SPCW sertifikalarına sahip temiz bir geçmişe sahip personel istihdam etmektedir.

• Diğer denizcilik firmalarında da karşılaşıldığı gibi, müvekkilimizin şirketlerine ait gemilerinde istihdam edilen bazı gemi adamları da, yıllar önce ekonomik sebeplerden ötürü ABD ve Kanada gibi ekonomik refahı yüksek ülkelerin limanlarında gemiyi terk etme eylemleri gerçekleştirmiştir. Müvekkilimin ve şirketlerinin bu durumu engellemek amacıyla TC. Denizcilik Müsteşarlığı, savcılık ve ABD Sahil Güvenlik ilgili birimleriyle ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucu alınan tedbirler sayesinde haberde bahsi geçen tarihten bugüne yaklaşık 7 yıldır bırakın göçmen kaçakçılığı, müvekkilimiz şirketlerine ait gemilerde istihdam edilen hiçbir gemi adamının yurtdışı limanlarında gemiyi izinsiz terk etme hadisesi vuku bulmamıştır.

• ABD Sahil Güvenlik yetkili birimlerinin, ABD karasularına en sık giden Türk Bayraklı gemiler donatanı müvekkilim şirketlerinin önderliğinde Türk Bayraklı gemilere yönelik alınacak tedbirler için iş birliği öngörülmüş ve gemi adamlarının izinsiz gemiyi terk etmelerini engellemek amacıyla öneriler alınmıştır. ABD Sahil Güvenlik yetkili birimlerinin 31.01.2005 tarihli yazısından da anlaşılacağı üzere müvekkilimizin şirketlerine ait gemilerin ABD karasularına girişi yasaklanmamış, karşılıklı mutabık kalınan koşulların yerine getirilmesi ABD yetkililerince de teyit edilmiştir. Bahse konu tedbirler başarılı olarak uygulanmıştır.

CENGİZ KAPTANOĞLU VEKİLİ

Av. UĞUR KARAAĞAÇ

 

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim