• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Kar ulaşımı durdurdu: İşte kapanan yollar!

Kar ulaşımı durdurdu: İşte kapanan yollar!
Kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde bir çok yol ulaşıma kapandı, eğitime de ara verildi. İDO ve BUDO'nun çok sayıda seferi iptal edildi.İşte vatandaşın kar esareti...

Türkiye genelinde dün itibariyle yeniden şiddetini artıran yağışlar, ulaşımı da  felç etti. İzmir-Ankara Karayolunun Kula İlçe merkezi geçişi, Afyonkarahisar-Dinar, Bingöl-Diyarbakır, Çaldıran-Doğbayazıt, Erzurum-Karlıova, Eruh-Şırnak, Horasan-Eleşkirt ve Erzurum-Çat-Karlıova-Bingöl yolları kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Öte yandan, Ayancık-Sinop karayolunun 5. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımın, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlandığı da kaydedildi.

Kula'da kapanan yol tekrar ulaşıma açıldı

İzmir - Ankara Karayolu'nun Manisa'nın Kula ilçe merkezinden geçen ve yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan bölümü yapılan kar küreme ve tuzlama çalışmaları sonucu tekrar açıldı. Soma'da ise etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği açıklandı.

Soma'da eğitime ara verildi

Öte yandan; Manisa'nın Soma İlçe merkezi ile tüm mahallelerindeki ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle tatil edildiği bildirildi.

Afyonkarahisar'ın çevre illerle ulaşımına kar engeli

Bu arada, Afyonkarahisar'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. 

Edinilen bilgiye göre, trafik polisleri  kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermedi. Afyonkarahisar'ı, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Eskişehir ve Konya'ya bağlayan karayollarında trafik durdu. Ankara karayolu Gömü beldesinden, Antalya karayolu Başağaç köyünden, Eskişehir karayolu Gazlıgöl beldesinden, Kütahya karayolu ise Bayramgazi köyünden itibaren ulaşıma kapandı. Konya karayoluna araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor,yol durumu hakkında sürücüler uyarılıyor.

Karayolları ekipleri,  yolları ulaşıma açabilmek için aralıksız çalışıyor.  Yollarda mahsur kalan vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve diğer ilgililer tarafından dinlenme tesislerine yönlendiriliyor. Mahsur kalanlara AFAD ve AKUT ekiplerinin kumanya hazırladığı belirtildi.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında oluşturulan kriz masasında tüm gelişmeler takip ediliyor. 

Öte yandan, 112 Acil Servis ekipleri, zaman zaman meydana gelen yaralamalı trafik kazalarına ulaşmakta güçlük çekiyor. Ekipler, arazi ve paletli araçlarla olay yerlerine gitmeye çalışıyor.

Uşak'ta kar ve tipi ulaşımı zorlaştırıyor

Uşak'ta da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ankara ve İzmir karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları 25. Şube Şefi Tuncay Güney yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürdüğünü belirterek, ekiplerin Uşak-Ankara karayolu Dumlupınar mevkisinde yolu açık tutmak için yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.

Dumlupınar mevkisinde 03.00 itibarıyla trafiğin Afyonkarahisar istikametine açıldığını ifade eden Güney, sadece zincirli ve kar lastikli araçların geçişine izin verildiğini, Uşak-İzmir karayolu Yenişehir rampaları mevkisinde de ulaşımda aksamalar yaşandığını söyledi.

Güney, kar yağışı ve tipinin yanı sıra bölgede buzlanmanın da görüldüğüne dikkati çekerek, "Ekiplerimiz sabaha kadar görev başında olacak. Sürücülerden tek isteğimiz zincirsiz olarak yola çıkmamaları. Banaz'da oluşan araç kuyrukları şu an itibarıyla azaldı. Ancak yağış şiddetli şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Bu arada, akşam saatlerinde kapanan Eşme-Denizli karayolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

İDO ve BUDO seferleri de iptal!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
09.00 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim