• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Kar yağışı nedeniyle bazı yollar kapandı

Kar yağışı nedeniyle bazı yollar kapandı
Bazı karayolları kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandı. Kayseri-Erciyes karayolu kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandı.

Kar nedeniyle kapanan yollar

Bazı karayolları kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandı. Kayseri-Erciyes karayolu kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandı.

Karayolları ekipleri, ulaşımın yapılamadığı Kayseri-Erciyes karayolunda kar temizleme çalışmalarına başlarken, Hisarcık beldesiyle Hacılar ilçesinden Erciyes yönüne araç gönderilmiyor.

Afyonkarahisar-İzmir karayolu

Afyonkarahisar-İzmir Karayolu'nda etkili olan kar yağışı saat 03.00'den itibaren Ulupınar Mevkii'nde yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Afyonkarahisar-Uşak sınırında bir tırın dorsesinin devrilmesi üzerine trafiğe kapanan yolda çok sayıda araç beklemek zorunda kaldı.

Kar yağışının aralıksız devam ettiği karayolunda Afyonkarahisar- İzmir yönünde yolun trafiğe kapalı kaldığı sürede trafik diğer şeritten açık tutuldu. Sabah erken saatlerinde diğer şeridin de kardan etkilinmesi üzerine ulaşım tamamen kesildi. Karayolları ekiplerinin devrilen TIR'ın dorsesini çekmeye çalıştığı ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptığı belirtildi. Tıkalı olan Afyonkarahisar- İzmir Karayolu, tuzlama çalışmalarının ardından saat 15.30 sıralarında trafiğe açıldı.

Konya'da dün akşam etkili olan sağanak yağmur bu sabaha karşı saat 03.00 sıralarıda yerini kara bıraktı. Etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Konya-Afyonkarahisar Karayolu'nda ulaşım zaman zaman aksadı. Kar ve buzlanma nedeniyle de Konya-Ankara Karayolu'nda 5 araç yoldan çıkarak devrildi. Araç sürücüleri kazaları hafif sıyrıklarla atlatırken, yoğun kar yağışları görülen güzergahlarda polis, sürücüleri araçlarına zincir takmaları konusunda uyardı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait kar kürüme araçları ile yolları açma çalışmalarına devam ediyor.

TEM'in Ankara- İstanbul yönü 3 saat kapandı

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle TEM’in Ankara’dan İstanbul’a gidiş yönü Ankara’nın Çamlıdere İlçesi Cankurtaran Mevkii’nde 3 saat süreyle ulaşıma kapandı. Bölgede meydana gelen çok sayıdaki trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi ise yaralandı. TEM'in İstanbul gidiş yönünde 30 kilometreyi bulan araç kuyruğu oluştu.

Cankurtaran Mevkii’nde bu sabah saatlerinde kar ve buzlanma nedeniyle 1 askeri araç, 3 yolcu otobüsü, 7 otomobil ve 3 TIR ile 5 kamyon zincirleme trafik kazalarına karıştı. Bartın'dan Ankara'ya giden şoför Sedat Çetin yönetimindeki yolcu otobüsü, kar ve buzlanma nedeniyle önündeki kamyona çarptı. Otobüsün ön tarafında oturan hostes Sema Karabasan'ın başına cama vurması sonucu yaşamını yitiridği kazada bazı yolcular yaralandı.

Kar kalınlığının 25 santimi bulduğu Cankurtaran Mevkii'nde rampada kayan TIR'ların kapattığı yoldaki kazalarda yaralanan 27 kişi Ankara ve Bolu’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, kapanan TEM'in İstanbul'a gidiş yönü sek eilen ekiplerin 3 saatlik çalmışması sonucu tek şeritten ulaşıma açılabildi.Bu yönde 30 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

TEM'in bu kesiminde ulaşım kar ve buzlanma nedeniyle her iki yönde de güçlükle yapılabildi.

Çorum - Samsun karayolu

Çorum-Samsun karayolu, bir TIR'ın kayması ve bazı araçların yoldan çıkması nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle sadece zincir takan araçların geçişine izin veren ekipler, Çorum-Samsun karayolunun 8. kilometresinde bir TIR'ın kayarak yolu kapatması ve bazı araçların yoldan çıkması nedeniyle, trafiği durdurdu. Diğer yönde ise ulaşımda bir sorun yaşanmıyor.

Yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğunun oluştuğu yolun trafiğe açılması için kayan araçların kaldırılması bekleniyor.

İnebolu - Abana karayolunda heyelan

Kastamonu'nun İnebolu-Abana karayolunun 52. kilometresinde meydana gelen heyelan yüzünden yol ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, kapanan karayolunu ulaşıma kontrollü açmak için bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Yolun her iki bölümünde araçlar mahsur kaldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim