• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Karadeniz Holding'den Gana'ya enerji gemisi

Karadeniz Holding'den Gana'ya enerji gemisi
Karadeniz Holding, Gana'ya 10 yıl süreyle iki adet toplam 450 MW'lık yüzer enerji santrali gönderiyor. Yüzen santraller bu ay sonunda Gana’da olacak.

Yüzen enerji gemisi  tasarım ve üretimini yapan Karadeniz Holding, Gana’ya iki adet enerji gemisi gönderecek.

Gana Hükümeti enerji krizini çözmek için Türk firma sı Karadeniz Holding’e iki adet enerji gemisi talebinde bulundu. Yüzer enerji santrali özelliğindeki bu gemilerin bu ayın sonunda Gana'ya ulaşması planlanıyor. Yeni gemilerin eylül ayında hizmete başlaması bekleniyor. Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadeniz, daha önce yaptığı açıklamada Gana ile 10 yıllık anlaşma imzaladıklarını bu süreyi daha da uzatabileceklerini açıklamıştı. 

Dünyanın en büyük filosu 

Karadeniz Holding 2009 yılından bu yana dünyanın ilk yüzer enerji gemisi filosunu oluşturarak başta Irak olmak üzere, Pakistan ve Lübnan'da projeler yürütüyor. Şirketin sahip olduğu yedi geminin toplam kurulu gücü 1,100 MW ve inşa halinde de iki gemisi bulunuyor.  

Karadeniz Powership Enerji Gemileri projesi kapsamında şu anda yedi adet gemileri bulunurken  bunların 1,100 MW'lık kurulu güce sahip. Bu arada Karadeniz holding’in sekizinci ve dokuzuncu gemilerinin de inşası tamamlanmak üzere.  Bunlar tamamlandığında şirketin kurulu gücü 1,500 MW'ı aşacak. 

DÜNYADA 60'IN ÜZERİNDE YÜZER SANTRAL GEMİSİ VAR

Dünyada 60'ın üzerinde yüzer santral gemisi bulunuyor. Ortalama 6 ayda yapılan gemilerin megavat başına inşaat maliyeti 1,5 milyon avroyu buluyor. Hem sıvı yakıt hem de doğalgazla elektrik üretebilen bu gemiler, kısa dönem elektrik arz sıkıntısı yaşayan ülkeler için etkin bir çözüm yolu olarak görülüyor.

Ayrıca bu gemiler afet durumlarında, mevcut santrallerin bakım ve onarım aşamasında bölgenin elektriksiz kalmasını engelliyor.

Haber: Merve Seda BABAİBAN/Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim