• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Karadeniz'de kaybolan denizciler aranıyor

Karadeniz'de kaybolan denizciler aranıyor
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Vera isimli kuru yük gemisinin 3 kayıp mürettebatını arama kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Vera isimli kuru yük gemisinin 3 kayıp mürettebatını arama kurtarma çalışmalarının yeniden başladığı belirtildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, çalışmalara dün itibariyle yeniden başlandığını söyledi.

Ereğli'nin 1 mil açıklarında batan ve 3 mürettebatına ulaşılamayan Vera isimli kuru yük gemisinde arama kurtarma çalışmaları, geçtiğimiz hafta içerisinde sona erdirilmişti. Ancak, acente yetkililerinin arama çalışmalarının yeniden başlatılması talebini dikkate alan Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, başvuru sonrasında arama kurtarma çalışmasına dün itibariyle yeniden başladı. Dün, uzun aradan sonra yeniden dalışlara başlayan Batı Karadeniz Su Altı Denizcilik dalgıçları, deniz dibinde çamur olması sebebiyle dalışlara ara verdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: "Kısa süre önce kayıp olan 3 mürettebat için yaptığımız arama kurtarma çalışmasına ara vermiştik. Ancak acente yetkililerinin arama çalışmalarına yeniden başlanması talebinde bulunmasıyla çalışmaları başlattık. Arkadaşlarımız dün itibariyle yeniden daldılar. Ancak batığın bulunduğu alanın Gülüç Deresi ile birleşmesinden dolayı aşırı çamur olduğu ve görüş mesafesinin olmadığı tespit edildi. İlerleyen günlerde, deniz dibindeki çamurun dağılmasıyla birlikte dalışlar yeniden başlayacak."

İZMİR'E HURDA YÜKÜ GÖTÜREN GEMİ BATMIŞTI

Rusya'nın Rostov Limanı'ndan İzmir Nemrut Limanı'na hurda yükü götüren Kamboçya bayraklı, 114 metre boyunda, 13 metre enindeki 2 bin 584 grostonluk 'Vera' isimli kuru yük gemisi, Ereğli'nin 1 mil açıklarında kötü hava şartlarından dolayı batmış, 3 mürettebat sağ olarak kurtarılmıştı.

Geminin batmasının ardından 8 mürttebat için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı deniz altı arama kurtarma gemisi çalışma başlatmış ve 2 mürettebatın cesedine ulaşılmıştı. Askeri geminin arama kurtarma çalışmasına ara vermesinin ardından, Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kiralanan dalgıçlar, 3 gün üst üste yaptıkları dalışlarda 3 cesede ulaşmıştı. Kayıp olan 3 mürettebat için ise arama kurtarma çalışmaları sonlandırılmıştı.  

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim