• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Karaman'dan DTD’ye önemli ziyaret

Karaman'dan DTD’ye önemli ziyaret
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman 14 Mayıs 2012 tarihinde Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD)’ni ziyaret etti.

Karaman'dan DTD’ye önemli ziyaret

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman 14 Mayıs 2012 tarihinde Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD)’ni ziyaret etti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın ziyaretine, TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsa Apaydın, TCDD 1.Bölge Müdürü Hasan Gedikli ve Yardımcıları Metin Akbaş ve Birol Sağlam refakat ettiler.

DTD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz ile DTD Yönetim Kurulu Üyeleri ile DTD Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette demiryolu sektörünün geleceği ile DTD Üyelerinin sorunları ve önerileri görüşüldü.

Konteyner Taşımaları ile ilgili düzenlemelerin ve tarifede yapılması düşünülenlerin düzenlemelerin serbestleşme sonrasına kadar yapılmalı’ diyen Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz, sektörün içinde bulunduğu önemli sıkıntılarını şu şekilde özetledi:  “E/22 Genelge ile Sahibine ait konteyner yükü hariç dolu vagonun varış yerinde boşaldıktan sonra bu işyerinden tekrar yüklenerek dolu gönderilmesi halinde, hesaplanan taşıma ücretine yüzde beş oranında ilave ücret alınmaması gerekiyor. Bunun haksız bir rekabet oluşturduğunu düşünüyoruz. Tüm ülkelerde dolu-dolu taşımalarının teşvik edildiği bu nedenle E/22 Genelgenin iptal edilmesini talep ediyoruz. Yol kapanmalarından dolayı üyelerimizin ve taşıma yaptıran kuruluşların önemli kayıpları oluyor. Bu nedenle dernek olarak yol kapanmalarının trafiği aksatmayacak şekilde yapılmasını istiyoruz.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman yaptığı konuşmada, demiryolu sektörünün yol kapanmaları ve tarife değişikliğinden kaynaklanan sıkıntılarını bildiklerini belirtti. Demiryolu Altyapısının uzun yıllara dayanan bakımsızlığı nedeniyle neredeyse kullanılamaz durumda olduğunu,2023 yılına kadar şebekedeki tüm demiryolu hatlarının bakımını yapacaklarını ve DTD’nin bu konudaki önerisini de dikkate alacaklarını kaydeden Karaman, “Konteyner taşımaları ile ilgili yapılması düşünülenler dahil olmak üzere bundan böyle TCDD Eşya Tarifesinde bir değişiklik yapmayacağız. Demiryolu Sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu olan Demiryolu Taşımacılığı Derneğinin, sektöre yaptığı katkıları yakından takip ediyoruz. Yeni bir dernek olmalarına rağmen üye sayılarının hızla artmasını ilgi ile izliyor ve takdir ediyoruz. Demiryolu Sektörünün yeniden yapılandırılması ve serbestleştirilmesi ile ilgili kanunların Haziran 2012 ayında meclise gönderilecek ve umuyoruz ki bu kanun çok kısa süre içinde de çıkacak” dedi.

2.20120516124630.jpg

1.20120516124641.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim