• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Karataş'a tramvay seferi bir süre yapılmayacak

Karataş'a tramvay seferi bir süre yapılmayacak
Ulaşımı rahatlatmak için şehrin belirli bölgelerinde köprülü kavşak yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bedri İncetahtacı ve Kahraman Emmioğlu köprülü kavşaklarından sonra 51 Nolu Cadde Köprülü Kavşak ile Karataş Köprülü Kavşak yapımlarına da başladı.


Karataş bölgesinde yer alan vatandaşların araç ve yaya trafiğini rahatlatacağı düşünülen köprülü kavşak çalışmasından dolayı Karataş’a giden tramvay seferleri bir süreliğine yapılamayacak.

Gar–Mavikent arasında yapılan tramvay seferleri, köprülü kavşak çalışmalarından dolayı Gar–Burç Kavşağı arasında gerçekleşecek. Karataş’a gitmek isteyen vatandaşlar; Burç Kavşağı’ndan sonra ring otobüsleri ile ücretsiz olarak yola devam edebilecekler.

Vatandaşların, bugünden itibaren aktarmalı otobüslerden yararlanabilecekleri ifade edildi.

ALTERNATİF YOLLAR

Şehir merkezinden gelerek Karataş ve Akkent istikametine gidecek olar araçlar için216 nolu cadde’den Erdem Koleji istikametine çıkışlarda; 216 nolu cadde üzeri 280 nolu sokak kesişiminden 50 metre öncesinden (Oluşum sitesi önünden) raylı sistem üzerinden karşı şeride geçiliyor. 280 nolu caddeyi takiben sağa, 110 nolu caddeyi takiben 72 nolu cadde ile isimsiz sokak (12 nolu cadde) takip edilerek Dumlupınar Anadolu Lisesi önü müteakibinden sağa, 416 nolu cadde kesişimi tercihen sağa veya sola 416 nolu caddenin takip edilmesi gerekiyor.

Karataş1 ve 2’den üniversite istikametine gelecek olanlar için 216 nolu cadde üzeri 410 cadde kesişiminden yolun (Kadoil petrol köşesinden) sağa 416 nolu cadde, Bübbülzade Mahallesi sola isimsiz sokağı takip ederek sola Dumlupınar Anadolu Lisesi önünden geçerek müteakiben 72 nolu cadde ile 110 nolu cadde kesişimi ileriye doğru 110 nolu cadde sola, 280 nolu cadde sağa, 282 nolu sokak (Hanımlar yüzme havuzu arkası) sola 115 nolu sokak takiben 216 nolu caddeye çıkış olacak şekilde yönlendirileceğinden dolayı; araç sürücülerinin mağdur olmaması için yol üzerine yerleştirilen trafik işaretleri ile yönlendirmelere uyulması gerekiyor.

KÖPRÜDE NELER KULLANILACAK

“Karataş Köprülü Kavşağı Yapım İşi”nde 55 metre yerinde dökme beton ve 85 metre ard – germe beton sistemi ile 450 metre uzunluğunda köprü inşaatı yapılacak olup, proje dahilinde 10.000 metre fore kazık imalatı, 13 ben 500 metre küp beton dökümü yapılması planlanıyor.

Kavşak yapımının 5 ayda tamamlanması hedefleniyor. Yapım sırasında servis yolları belirlenmiş olup, çalışmalardan dolayı vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemeleri için yol kapatmaları ve yönlendirmeler yapıldı. Bu nedenle vatandaşların mağdur olmaması için yol güzergâhı üzerinde bulunan trafik işaretlerine uymaları ve takip etmeleri gerekiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim