• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Karayolları, 'Ferhat' gibi dağları deliyor

Karayolları, 'Ferhat' gibi dağları deliyor
Doğu Karadeniz Bölgesinde, tünel sayısı 30'u Karadeniz sahil yolunda olmak üzere 68'e ulaşırken, Karayolları Genel Müdürlüğü kış aylarındaki avantajını da dikkate alarak tünel açmayı sürdürüyor.

Karayolları, 'Ferhat' gibi dağları deliyor

Doğu Karadeniz Bölgesinde, tünel sayısı 30'u Karadeniz sahil yolunda olmak üzere 68'e ulaşırken, Karayolları Genel Müdürlüğü kış aylarındaki avantajını da dikkate alarak tünel açmayı sürdürüyor.

Bölgenin dağlık arazi yapısı yüzünden yapımları güçlükle yürütülen yeni tünellerin açılmasıyla, sürücüler keyifli bir yolculuk yapma imkanı bulacak.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesinde Karayolları Genel Müdürlüğünün yol ağında yer alan kuzey-güney akslarının, topoğrafyadaki zorluklar nedeniyle genellikle zirveden geçtiğini belirterek, ''Bu durum tünelli geçişleri zorunlu kılmaktadır. Bu geçişler koşullarına göre değerlendirilerek projelendirilmekte ve yapımları gerçekleştirilmektedir'' dedi.

Doğu Karadeniz'de Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda 30'u Karadeniz Sahil Yolu'nda olmak üzere trafiğe açık muhtelif kesimlerde toplam 68 adet tünel bulunduğunu ifade eden Turhan, ''Çalışmalarını sürdürdüğümüz tünelli geçişlerden, Cankurtaran Tünelli Geçişi ve Salmankas Tünelli Geçişi projelendirilmiş ve yapım süreçleri başlatılmıştır. Eğribel Tünelli Geçişi ve Zigana Tünelli Geçişi proje çalışmaları da devam etmektedir'' diye konuştu.

-''Kış aylarında ulaşımda yaşanan aksamalar ortadan kalkacak''-

Turhan, Ovit Tünelli Geçişinin ise ihalesine çıkıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Muhtelif yolların projelendirilmesinde, güzergah gereklerine bağlı olarak tünelli geçiş yapılması zorunlu olmaktadır. Bu bölgede de yeni tünellerin yapılması ile yol uzunluğu kısalacak. Seyahat sürelerinde, akaryakıt kullanımında ve taşıt amortisman giderlerinde önemli tasarruflar elde edilecek. Bunun yanı sıra heyelanlı bölgelerden uzaklaşılması nedeniyle can ve mal kayıpları önlenerek, daha güvenli trafik akışı sağlanacaktır.''

Turhan, yeni tüneller ile kış aylarında ulaşımda yaşanan aksamaların ortadan kalkacağını, kar ve buz mücadelesinden kaynaklanan maliyetlerin de en aza ineceğini kaydetti.

-Trabzon-Gümüşhane Karayolu'na 13 yeni tünel-

Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil de Doğu Karadeniz'deki duble yol yapımı projeleri kapsamında sadece Trabzon-Gümüşhane karayolunda 12 yeni tünelin yapımına başlanıldığını söyledi.

Söz konusu karayolunun Köstere-Gümüşhane arasında kalan 31 kilometrelik bölümündeki duble yol çalışmasının aralıksız sürdürüldüğünü belirten Yeşil, ''Bu güzergahta çeşitli uzunluklarda 8 tünelimiz bulunmaktadır. Duble yol çalışması dolayısıyla mevcut tünellerin yanına aynı uzunlukta ikinci tüneller yapılıyor. Ayrıca Torul ilçesi girişine 2, çıkışına da 2 olmak üzere 4 yeni tünel daha yapılıyor'' dedi.

Yeşil, bu tüneller dışında Zigana Dağının 2010 rakımında yer alan 1704 metre uzunluğundaki Zigana Tüneli yerine yeni bir tünel daha yapmak istediklerini ifade ederek, ''Yeni Zigana Tüneli 12,9 kilometre uzunluğunda olacak. Tünel, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından proje yatırım programına alındı'' şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim