• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Karayollarına 3. köprüden hisse verilecek

Karayollarına 3. köprüden hisse verilecek
Kuzey Marmara Otoyol Projesi’nde, daha önce YİD modelli projelerden farklı olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’ne en az yüzde 10 hisse verilecek.

KARAYOLLARINA 3. KÖPRÜDEN HİSSE

Kuzey Marmara Otoyol Projesi’nde, daha önce YİD modelli projelerden farklı olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’ne en az yüzde 10 hisse verilecek.

Ulaştırma Bakanlığı, “3’üncü köprü”yü de içine alan 6.5 milyar dolarlık ‘Kuzey Marmara Otoyol Projesi’nde, daha önce YİD modelli projelerden farklı olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün en az yüzde 10 hisse alması üzerinde duruyor.

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Boğazı’na “üçüncü köprü”yü de içine alan 6.5 milyar dolarlık “Kuzey Marmara Otoyol Projesi’nde yeni bir sürprize hazırlanıyor. Daha önce yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilen karayolu projelerinden farklı bir yöntem üzerinde duran Ulaştırma Bakanlığı, projenin yapım ve işletmesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün en az yüzde 10 hisse ile temsilini istiyor.

Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre ihalede son aşamaya gelindi. Proje çerçevesinde İstanbul Boğazı’na inşa edilecek köprüden, demiryolu hattının da geçmesinin öngörüldüğünü anımsatan yetkililer, “Demiryolu hattıyla ilgili fayda maliyet analizleri yapılıyor. Son aşamaya geldik. Kısa süre içinde bu büyük proje için ihale duyurusu yapılacak” dedi. Bakanlıktan üst düzey bir yetkili, ihale duyurusunun bu ay içinde yapılabileceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı, projede Karayollarının hissedar olarak temsil edilmesini istiyor. Bakanlık kaynakları, hisse oranının en az yüzde 10 olabileceğine işaret ederek, “Teknik çalışma yürüyor” dedi. Karayolları, 6.5 milyar dolarlık projenin yüzde 10’una denk gelen 650 milyon doları nasıl karşılayacağı konusunda çözüm arayışında.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim