• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Karayolu yatırımı 586 milyon liraya ulaştı

Karayolu yatırımı 586 milyon liraya ulaştı
Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın'da devam eden karayolu yatırımının 586 milyon liraya ulaştığını açıkladı.

Ak Parti Bartın Milletvekili ve Grup Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tunç, Bartın ilinde Karayollarının yatırım programında devam eden projelerinin toplamının 586 milyon lira olduğunu belirterek, Ak Parti iktidarının 10 yılında toplam 211 milyon lira harcama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Milletvekili Tunç, "Ak Parti'den önceki dönemde MHP-DSP-ANAP iktidarında 4 yılda 25 milyon lira tutarında karayolu yatırımı yapılmışken, Ak Parti döneminde ise sadece 2012 yılında 76 milyon lira tutarında yatırım yapılmıştır bu da Ak Parti iktidarının farkını açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır dedi."
 
Ak Parti iktidarından önce hiç duble yolu olmayan Bartın ilimizde 60 km. duble yol yaptıklarını belirten Milletvekili Tunç, Bartın çevre yolunu sıcak asfalt ve kaldırım çalışmaları ile şehre yakışır hale getirdiklerini, Bartın-Amasra-Çakraz arasında 25 kilometre duble yol yaptıklarını, Çakraz-Kurucaşile yolunun ihalesini yaparak çalışmalara başladıklarını 30 km. bölünmüş yol olarak inşa edilecek olan yolda 12 km, gidiş geliş 24 km, tünel inşasına başladıklarını söyledi.
 
Bartın-Amasra arasında 1075 metre uzunluğunda tünel inşaatına başladıklarını ve tünelde 750 metre ilerlediklerini belirten belirten Milletvekili Tunç, Bartın-Amasra yolunun Ahatlar-Kaleşah arasını tamamladıklarını, Bartın-Amasra eski yol üzerinde de genişletme çalışmaları yaptıklarını söyledi.
 
Bartın-Arıt-Aydınlar arasında 36 km. uzunluğundaki Karayolunu ihale ettiklerini belirten Milletvekili Tunç, Arıt-Aydınlar arasını tamamladıklarını, Bartın-Arıt arasında da çalışmaların devam ettiğini söyledi.
 
Kumluca-Kozcağız-Abdipaşa Karayolunu yatırım programına aldıklarını ve proje çalışmalarını tamamlayıp yapım ihalesi aşamasına getirdiklerini belirten Milletvekili Tunç, Karayolları Genel Müdürlüğünden ihale onayını aldıklarını, önümüzdeki günlerde yolun ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Bartın-Safranbolu arasında Kirazlıköprü Barajına kadar olan 17 km. duble yolu tamamladıklarını belirten Milletvekili Tunç, Bartın-Abdipaşa Baraj yolu inşaatına gerekli ödenekleri aktardıklarını, Celalihan ve İncirlidere viyadüklerinin inşaatlarını tamamladıklarını, Kumluca-Abdipaşa Karayolunun heyelanlı bölgelerinde de yapım çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Kozcağız-Hasankadı-Yenice Karayolunu yatırım programına aldıklarını ve proje çalışmalarını başlattıklarını belirten Milletvekili Tunç, Kozcağız ve Akçamescit Kavşak düzenlemeleri ile Kumluca, Hasankadı ve Kozcağız Belde Merkezlerinin giriş ve çıkışlarında yol genişletme ve kaldırım çalışmaları gerçekleştirdiklerini, Kozcağız-Kumluca yolu üzerinde Boğazköy köprü ve viraj genişletme çalışmalarını gerçekleştirdiklerini, Hasankadı-Bartın yolu üzerinde 4 adet viraj genişletme ve menfez çalışmaları yaptıklarını, Hasankadı-Yenice yolunda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini, Hasankadı-Özbaşı arasında da Orman Genel Müdürlüğünden izin alarak yeni yol açtıklarını söyledi.
 
Ulus-Ağaköy-Pınarbaşı yolunun yapımını tamamladıklarını belirten Milletvekili Tunç, Ulus ilçesine Çevre yolu inşa ettiklerini, İlçe Merkezi çıkışında viyadük inşaatını ve ilçe merkezi girişinde Samat Köprüsünün yapımını tamamladıklarını, Kurucaşile Şehir geçişi, genişletme, duvar ve kaldırım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini, Ulus Aşağıemirce mevkiinde heyelanlı bölgelerde duvar çalışmaları yaptıklarını söyledi.
 
Kozcağız-Perşembe Karayolu'nun Elibaş'a kadar olan bölümünü tamamladıklarını belirten Milletvekili Tunç, Elibaş-Kozcağız arasındaki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu, Kozcağız köprüsünün proje çalışmalarını başlattıklarını söyledi.
 
Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da her alanda olduğu gibi Karayolu çalışmalarında da tarihi yatırımları gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yatırımların hayata geçmesini sağlayan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Karayolları ile müteahhit firmaların tüm çalışanlarına Bartınlılar adına çok teşekkür ediyorum dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim