• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Kardemir'de toplu sözleşme imzalandı

Kardemir'de toplu sözleşme imzalandı
Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel,"Bu toplu sözleşme ve daha önce yapılan 2011-2012 yıllarını kapsayan sözleşme ile çalışanlarımızın maaşları iyi bir seviyeye getirildi" dedi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile Çelik- İş Sendikası arasında sürdürülen 11. dönem toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. KARDEMİR Toplantı Salonu'nda düzenlen törene, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Güleç, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel ile fabrika yönetim kurulu üyeleri ve sendika temsilcileri katıldı. 

Demirel, törende yaptığı konuşmada, fabrikanın son 4 yılda tarihinde olmadığı kadar büyük atılımlar yaptığını söyledi.

Fabrikada çalışma huzurunun üst düzeyde olduğunu ve sosyal barışın bulunduğunu anlatan Demirel, "Bugün toplu iş sözleşmesinde güzel bir noktaya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2 yılı kapsayan sözleşmede anlaşıldı ve imzalar atılacak. Bu toplu sözleşme ve daha önce yapılan 2011-2012 yıllarını kapsayan sözleşme ile çalışanlarımızın maaşları iyi bir seviyeye getirildi. 3 milyon ton üretim hedefine bu yılın 6 ayında ulaşmış olacağız. tesislerimiz modern hale getirildi. Rekabet edebilen bir fabrika olduk. Kendi enerjisini üretir hale geldik. Türkiye'de üretilemeyen ve katma değeri yüksek ürünleri üretiyoruz" diye konuştu.

Kar eden bir fabrika olduklarını ve bunda en büyük payın işçilere ait olduğunu anlatan Demirel, şöyle devam etti:

"Fabrikamız büyümeyi işçisi ile yapıyor. Kendi gücüyle bunu başarıyor. Küllerinden doğdu. Bu vefalı tutum karşısında KARDEMİR yönetimi bütün imkanlarını zorlayarak çalışanlarını memnun edecek fedakarlığını yaptı. Sendikaya teşekkür ediyoruz. Fabrikanın bekasını, geleceğini düşünerek hareket ettiler."

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül de toplu sözleşmenin masada bitmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini ve 2013-2014 yılını kapsayan bu sözleşmenin toplamda yüzde 20 zamla sonlandırıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından fabrika ve sendika yöneticileri sözleşmeyi imzaladı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim