• BIST 9548.09
  • Altın 2497.076
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.5389
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

KARDEMİR'in kapasitesi yatırımla artıyor

KARDEMİR'in kapasitesi yatırımla artıyor
Karabük Demir ve çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, ''4. Yüksek Fırının 20 gün içinde devreye alınmasıyla üretim kapasitemiz 1 milyon 800 bin tona ulaşacak'' dedi.

KARDEMİR'in kapasitesi yatırımla artıyor

Karabük Demir ve çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, ''4. Yüksek Fırının 20 gün içinde devreye alınmasıyla üretim kapasitemiz 1 milyon 800 bin tona ulaşacak'' dedi.

Demirel, yaptığı açıklamada, özelleştirildiğinde yıllık 500 bin ton üretim yapabilen fabrikanın şu anda 1 milyon 300 bin ton üretim gerçekleştirdiğini söyledi.

Yüksek fırın yatırımının tamamlanmasıyla üretimin 500 bin ton daha artacağına işaret eden Demirel, şunları kaydetti:

''Fabrikada şu anda 3 adet yüksek fırın var. Türkiye'nin en büyük ilk 50 sanayi şirketi arasında yer alan, yıllık 1 milyon 300 bin üretim kapasitesiyle yaklaşık 4 bin 500 kişiyi istihdam sağlayan fabrikamız hem Karabük hem de ülkemiz için son derece önemlidir. KARDEMİR sürekli kendisini yenileyerek yatırımlarına devam ediyor. 4. Yüksek Fırının 20 gün içinde devreye alınmasıyla üretim kapasitemiz 1 milyon 800 bin tona ulaşacak. Yüksek fırın yatırımı için yaklaşık 22 milyon avro harcandı. Gerekli ekipmanların çok büyük kısmının KARDEMİR'e bağlı kuruluşlar Karçel A.Ş. ve Kardökmak A.Ş'de üretilmiş olmasının yanı sıra montajının fabrika çalışanları tarafından gerçekleştirilmesi proje imalat ve uygulama kabiliyeti açısından önemli göstergedir.''

-DİĞER YATIRIMLAR-

Demirel, fabrikalarında en az 4. Yüksek Fırın kadar önemli sinter ve enerji tesisi yatırımlarının da bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi:

''Enerjimizi kendimiz üretmek için yapımı devam eden hidroelektrik santralı satın aldık. Bu tamamlandığında ve bacalarımızdan çıkan gazları da yakarak elde ettiğimiz elektrik kapasitemiz 112,5 megavat olacak. Bunun 70 megavatını kendimiz tüketeceğiz, geri kalanını ise satacağız. Hiçbir mühendislik desteği almadan kendi gücümüzle hayata geçirilecek sinter fabrikası yatırımımız da çok önemli. Her yönüyle Türk mühendislerinin emeğinin olduğu ve fabrikamızın destek almadan düşük maliyetle yaptığı bu fabrika da şubat ayında tamamlanacak. Bu yatırımlarımız çelikhanenin kapasitesini 2 milyon ton civarına çıkaracak. KARDEMİR, yeni sinter fabrikası ve enerji santralıyla rekabet gücünü daha da artıracak. Bütün bu yatırımların maliyeti 450 milyon dolardır.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim