• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

KARKEY, yakıt destek tankeri satın aldı

KARKEY, yakıt destek tankeri satın aldı
Pakistan'da ülkenin ana hattına 232 MW gücünde elektrik enerjisi sağlayan iki Türk elektrik gemisinin sahibi olan Karadeniz Grup, gemilere destek sağlaması açısından bir adet petrol tankeri satın aldı.

KARKEY, yakıt destek tankeri satın aldı

Pakistan'da Ibrahim Hyderi’den ülkenin ana hattına 232 MW gücünde elektrik enerjisi sağlayan iki Türk elektrik gemisinin sahibi olan Karadeniz Grup, elektrik üretiminin kesintisiz devam etmesi için diğer gemilere destek sağlaması açısından bir adet petrol tankeri satın aldı.

Karkey Proje Müdürü Asad Mehmood yaptığı açıklamada, enerji gemileri Kaya bey ve Ali Can Bey’in sahibi Karadeniz Grubun, petrol tankeri M/T Karadeniz Powership Enis Bey’i Port Qasim ve Karachi Limanı'ndan elektrik gemilerine yakıt desteği sağlaması görevi ile görevlendirdiğini ifade etti.

Mehmood, Karkey Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş.’nin Pakistan’a bu boyutta bir gemi getirerek, Pakistan’da kurduğu şirketi Karpak Rivate Limited aracılığı ile Pakistan bayrağı altında çalıştıran ilk yabancı firma olduğunu söyledi. Petrol tankerinin Karachi Limanı'na Pazar günü saat 14:00’da yanaştığını ve bayrak değişimini beklediğini ifade etti.

Karadeniz Grubu tarafından armatörlüğü yapılan M/T Karadeniz Powership Enis Bey, Pakistan bayrağı altında çalışacak. Petrol tankerinin yerel acentası Karachi merkezli Bulk Shipping & Trading.

6,793 DWT'luk ve toplam yakıt taşıyabilme kapasitesi 6,500 ton olan tanker, pruva pervanesi ile donatılmış ve son derece gelişmiş manevra kabiliyetine sahip.

Mehmood, normalde Türk enerji gemileri için yerel bir şirketin petrol gemisi kullanılmakta olduğunu ancak yerel tankerin yakıt taşıma kapasitesi sadece 1000 ton olduğundan yeterli olmadığını söyledi.

Karadeniz Grubunun, daha fazla yakıt ihtiyacı duyulmasından mütevellit enerji gemilerinin yakıtını sağlamak için kendi tankerini kiralamayı uygun gördüğü ifade edildi.

Pakistan hükümeti ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Karadeniz Grubu, ülkenin elektrik ağına 5 yıl boyunca 232 megawatt'lık elektrik enerjisi sağlayacak.

Pakistan bayrağı altında çalışan Türk gemilerinin dünyaya pozitif bir izlenim bırakması beklenmekte, böylelikle daha fazla yabancı geminin Pakistan bayrağı altında çalışması umulmakta.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim