• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Kars Havaalanı'na yıllık 3 milyon yolcu

Kars Havaalanı'na yıllık 3 milyon yolcu
Temelini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın attığı Kars Havaalanı İç ve Dış Hatlar Terminali binasının Kasım ayına yetiştirilmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

Bakanlığı’nın Kars’taki yatırımlarını yerinde görmek ve birtakım incelemelerde bulunmak üzere Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, beraberindeki Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ile birlikte terminal binasına geldi.

Yıllık 3 milyon yolcu taşıyacak Kars İç ve Dış Hatlar Terminal Binası’nın Kasım ayında hizmete girmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Müsteşar Soluk, “Çalışmalar devam ediyor. Aslında istediğimiz noktada değil. Bizim tahminlerimiz göre 9 Eylül gibi biz havaalanını teslim alacaktır bu yıl. Ama müteahhit firmanın yüklenici firmanın da haklı olduğu birtakım yanlar var. Projedeki bazı revizyonlar hava şartları oldukça elverişli çalışma ortamı sağlamamış” dedi.

Kars’ın yeni terminal binasının yıllık 3 milyon yolcu taşıyacağına dikkat çeken Müsteşar Habip Soluk, “Ekim ayı sonu itibariyle Yeni terminal binasının bir bölümünü hizmete sokacağınız. Kars’ta uçak seferlerinin kesintiye uğramadan hizmet vereceğini biraz önce üzerinden geçtik. Apronun bir kısmının beton işlerinin tamamlandığını kısa bir süre sonra mevcut terminal binasını hizmete soktuktan sonra şu an içinde bulunduğumuz binayı da aprona ilave ederek son derece kullanışlı bir terminal binası ortaya çıkacak.Terminal binamızın yıllık yolcu kapasitesi 2,5 milyon civarında 2 milyon planlanmış ama 2,5-3 milyona hizmet verebilecek durumda. Şu andaki Kars’ın hava yolculuğunda uçak trafiğinde de beklenmedik artışlar var.

Bu inşallah böyle artarak da devam eder” diye konuştu. Soluk ve beraberindekiler Yeni Dış ve İç Hatlar Terminal binası gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Her türlü yolcu konforunun düşünüldüğü, geniş ve ferah yolcu salonları ile rahat alışveriş ve dinlenme mekanlarına sahip kullanım alanlarını içinde barındıracak, Yeni İç ve Dış Hatlar Terminal Binası’nın toplam büyüklüğü 36 bin metrekare. Kars’ın uluslararası uçuşlara açılması ve yapımı devam Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun da tamamlanmasıyla birlikte büyük ihtiyaç duyulacak hava terminalinin tamamlanarak hizmete girmesi Kars ile Dünya ülkeleri arasında da önemli bir hava koridoru oluşturacak.

Yıllık yaklaşık 3 milyon yolcu taşıyacak olan Kars İç ve Dış Hatlar Hava terminalinin 440 araç park kapasitesine sahip otoparkı olacak. Terminal Binası’nın temeli 2010 yılında atılmıştı. Terminal binası 3 Trilyon TL'ye mal olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim