• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Karsan hafif ticarilerin 100 binincisini üretti

Karsan hafif ticarilerin 100 binincisini üretti
Karsan'ın 1997 yılında üretimine başladığı Peugeot ve Citroen marka hafif ticari araçların 100 binincisi üretildi.

Karsan hafif ticarilerin 100 binincisini üretti

Karsan'ın 1997 yılında üretimine başladığı Peugeot ve Citroen marka hafif ticari araçların 100 binincisi üretildi.
Karsan Üst Yönetcisi (CEO) Murat Selek, PSA Peugeot Citroen Ortaklık ve İşbirliklerinden Sorumlu Direktör Patrick Lernout ve Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Jean Pierre Vieux'nün katılımıyla, 100 bininci üretim dolayısıyla Karsan'ın Bursa Akçalar Fabrikası'nda bir tören düzenlendi.

Murat Selek, 100 bini aşkın Peugeot Partner ve Citroen Berlingo aracı üretmenin, PSA Peugeot Citroen ile karşılıklı güvene dayalı kuvvetli işbirliğinin sonucu olduğunu belirtti.

PSA Peugeot Citroen ile 30 yıllık işbirliğinin ulaştığı boyutun gurur verici olduğunu ifade eden Selek, ''Karsan 2009 yılında belirlediği Sınırsız Ulaştırma Çözümleri vizyonu doğrultusunda otomotiv sektöründe ihtiyaç duyulan ulaşım çözümlerine cevap vermeyi amaç edindi. Bu bağlamda PSA Peugeot Citroen ile olan işbirliğimiz çok önemli'' dedi.

Jean Pierre Vieux da, Peugeot'nun 1997 yılından bu yana Türkiye'de 70 bin adetten fazla Peugeot Partner Origin satışı gerçekleştirdiğini kaydederek, Türkiye'de Karsan fabrikalarında üretilen Partner Origin sayesinde Partner'ın Türkiye hafif ticari araç pazarında bir referans haline geldiğini söyledi.

Partner Origin dahil 2010 yılı Ocak-Ekim döneminde 17 bin 623 adet hafif ticari araç satışı yapan Peugeot'nun, 2009 yılına göre satışlarını yüzde 34,3 oranında artırdığına değinen Vieux, ''2009 yılında en fazla gelişim gösteren marka olarak Türkiye hafif ticari araç pazarında 3. sıraya yükselen Peugeot, bu başarısını 2010 yılında da sürdürüyor. Peugeot, toplam pazarda da yüzde 6 oranında pazar payı ile 6. sırada yer alıyor'' dedi.

Vieux, 1981'de J9'un tanıtımı için Karsan'ı ziyarete geldiğini ve bunun ilk yurt dışı görevi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Bugün çok duygulandım. Karsan'da 100 binden fazla J9 üretildi, şimdi de 100 bininci Peugeot Partner Origin'i kutluyoruz. 70 binden fazlasını Türkiye'de pazara sunduğumuz Partner Origin üst seviye kalitesi ile dikkat çekiyor.

Türkiye hafif ticari araç pazarında 3. marka olmamız tesadüf değil. Karsan'da üretilen Peugeot Partner Origin'in bunda önemli katkısı var.''

''SON DERECE VERİMLİ VE ÜRETKEN BİR İLİŞKİ''

PSA Ortaklıklardan ve İş ilişkilerinden Sorumlu Direktörü Patrick Lernout, yürütülen ortaklığı ''son derece verimli ve üretken bir ilişki'' şeklinde tanımlayarak, şöyle konuştu:

''100 bin araç üretmiş olmamız da bunun kanıtı. Bu araçların çoğu da Türkiye pazarında satıldı. Karsan-PSA ilişkisi, bugün de yarın da Türkiye otomotiv sanayine damgasını vuran ilişkilerden biri olacaktır.

Çalışanlara teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten son derece üst düzey kalitede bir ürün ürettiniz. Her zaman için teslimat sürelerine uyuldu. Bu gerçekten çok büyük bir başarıdır.''

Konuşmaların ardından, 1997 yılında üretilen araç ile 100 bininci araç yanyana getirildi. Daha sonra katılımcılar ve çalışanlar birlikte fotoğraf çektirdi.

KARSAN–PSA PEUGEOT CITROEN İŞBİRLİĞİ

Karsan, 1997 yılında Peugeot marka hafif ticari araçların üretimine başladı. 2008'de Karsan ve PSA Peugeot Citroen, Peugeot Partner Origin ve Citroen Berlingo First üretimini kapsayan, Haziran 2009'da Karsan ve PSA Peugeot Citroën Karsan tarafından geliştirilen Peugeot Partner Origin modelinin 1.000 kilogram kapasiteli ''Uzun Partner'' versiyonlarına CNG alternatif yakıt türünün uygulanması konusunda anlaşma imzaladı.

Temmuz 2009'da Karsan, Peugeot Partner Origin ve Citroen Berlingo Firstler'in kendi geliştirdiği uzun şasi versiyonlarının Avrupa dışındaki ülkelere ihracatına, Aralık 2009'da 1.000 kilogram yük taşıma kapasiteli Uzun Şasi Peugeot Partner Origin ve Citroen Berlingo Firstler'in üretimine başladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim