• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Karsan, otobüste de söz sahibi oluyor

Karsan, otobüste de söz sahibi oluyor
Geçtiğimiz yıl, “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu kapsamında İtalya’nın en önemli ikinci otobüs markası olan BredaMenarinibus ile anlaşma imzalayan Karsan'ın Akçalar’daki otobüs üretim tesisinin açılışı gerçekleşti.

New York'a taksiden sonra Roma'ya otobüs üreten Karsan, otobüs pazarında da söz sahibi oluyor...

Geçtiğimiz yıl, “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu kapsamında İtalya’nın en önemli ikinci otobüs markası olan BredaMenarinibus ile stratejik ortaklık anlaşması imzalayan Karsan'ın Akçalar’daki otobüs üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

New York'a taksiden sonra Roma'ya 75 adet otobüs

İtalyan otobüs markası BredaMenarinibus ile 2 Eylül 2010 tarihinde imzaladığı anlaşma neticesinde Akçalar fabrikasında otobüs üretim hazırlıklarına başlayan Karsan, ilk otobüsünü Ocak ayı başında hattan indirdi. Yapılan ön anlaşma gereği Ocak ayında 15 adet otobüsü BredaMenarinibus’a teslim eden Karsan, Şubat’ta 25, Mart’ta 20 ve Nisan’da 15 olmak üzere toplam 75 adet BredaMenarinibus marka otobüsü BredaMenarinibus’a ihraç edecek.

Akçalar üretim tesisinin açılış töreninde konuşan Karsan CEO’su Murat Selek, toplu taşımaya sınırsız çözümler üretme stratejisinin bir uzantısı olarak Türkiye ve Avrupa pazarlarının toplu taşıma ihtiyacına cevap veren yenilikçi ve medeni çözümler yaratmayı amaçladıklarını belirterek, daha önce hiç bulunmadıkları otobüs segmentine girmiş olmaları yeni vizyonları kapsamında attıkları önemli bir adım olduğunu söyledi. "Karsan olarak toplu taşımadaki trendleri takip eden, buna göre yeniklikçi çözümler üreten bir kurumuz. Bu kapsamda BredaMenarinibus için ürettiğimiz otobüslerin tümü tam alçak tabanlı, çevreci, ve engelli vatandaşlar için kolay erişilebilir özelliktedir" diyen Selek, bu otobüslerin doğalgazlı ve dizel versiyonlarının buluduğunu, BredaMenarinibus’un 6 ila 18 metre arasındaki tüm ürün gamı üretimini ihraç pazarlarının yanısıra Türkiye pazarına da sunacak olmanın çok önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Selek, Roma Belediyesi için alınan ilk sipariş kapsamında Karsan, BredaMenarinibus için ilk dört ayda 60 adet 8 metre Vivacity Dizel otobüs, ve 15 adet 12 metre Avancity Dizel otobüs üretmiş olacağını vurgulayarak, "Mart 2010’da imzalanan ön anlaşmanın ardından dört aylık deneme üretimi sırasında bir adet “Doğal Gaz” (CNG – Compressed Natural Gas) ve bir adet dizel olmak üzere iki farklı prototip üretimi gerçekleştiren Karsan, Nisan ayına kadar aldığı ilk 75 adetlik siparişini dizel olarak üretip ihraç ederken aynı zamanda CNG otobüs üretimine de devam edecek. Otobüslerin en önemli özelliği ise hepsinin alçak tabanlı olması. Diğer önemli bir özelliği ise, motorun aracın arkasında enlemesine yerleştirilmiş olması sayesinde, yolcu alanı ve ergonomisinin azami düzeye çıkarılmış olması" dedi.

"Kalitemizi daha da ileriye taşımak istiyoruz"

Törende konuşan BredaMenarinibus CEO’su Roberto Ceraudo ise, Türk Otomotiv sanayinde çok önemli bir yere sahip olan Karsan’ın BredaMenarinibus ile imzaladığı stratejik ortaklık anlaşmasının BredaMenarinibus’un prestjini daha da ileriye taşıyacağını belirterek memnuniyetini dile getirdi. Bu anlaşmanın özellikle, İtalya’da otobüs sektöründe iş hacmi bakımından ikinci şirket konumunda olan ve 90 yıldır faaliyet gösteren BredaMenarinibus şirketini sadece İtalya ve Avrupa sınırlarında değil, markanın Türkiye ve komşu ülkelerdeki varlığını da artıracağına değinen Ceraudo, "Karsan ile zaten iyi olan üretim kalitemizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bu işbirliğinden karşılıklı bir büyümenin yanı sıra Karsan’ı karakterize eden yenilikçi ve girişimci ruhundan gelen ilginç yeniliklerin doğacağına eminim” dedi.

"Karsan'a yakında arazi yetiştiremeyeceğiz"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yaptığı konuşmada, "Yeni bir ürünün bizim elimizden çıkması ve bu ürünün dünyaya dağılacak olması bizim için çok heyecan verici" diyerek başladığı konuşmasında, bu konuda yaptığı üretimi kaliteli yapan ve bu konuda markalar üreten Bursa'nın çok önemli bir üretim şehri olduğunu belirterek, "Şuanda Avrupa'yı dolaştığımız zaman hep Türkiye'de yapılan araçları görmeye başladık. Bunun da sonucunun çok güzel olacağına inanıyorum. Karsan bu işi çok iyi yapıyor. Ulaşımda sürekli değişik alternatiflere açık olması büyük avantaj ve bu da gösteriyor ki Karsan'a yakında arazi yetiştiremeyeceğiz" dedi.

"Kendi ligimizde değil dünya ligindeyiz"

Açılışta söz alan başka bir konuşmacı ise Bursa Vali Vekili Vedat Müftüoğlu oldu. "Karsan yüksek teknolojiyi, tasarımı en iyi değerlendiren ve hızlı balık olma özelliğini taşıyan önemli bir kuruluşumuz" diyen Müftüoğlu, bunda Bursa'nın da büyük etkisi olduğunu, Bursa'nın, Osmanlı'yı yaratan bir şehir olmaktan başlayıp, teknolojiyi yaratan bir şehir haline geldiğini belirterek "Bursa, yüksek teknoloji ve Ar-Ge'leriyle dünya ortaklıklarına imza atan bir şehir oldu. Şuan Roma'ya 75 otobüs gönderiyoruz. İnşallah bunun devamı gelecek. Dünyanın en büyük merkezlerinde Türk araçları görmenin mutluluğunu hep beraber yaşayacağız. Artık kendi ligimizde değil dünya ligindeyiz" şeklinde konuştu.

Global markaların üreticisi ve dağıtıcısı KARSAN, kendi markasına sahip ürün gamını geliştirme yolunda da önemli adımlar atıyor

Türk otomotiv sanayiinde özel bir konumda bulunan Karsan; güçlü global otomotiv markaları için tasarım, mühendislik desteği ve araç üretimi gerçekleştirdiği “Fason Üretim”, bölgede faaliyet gerçekleştirmeyi hedefleyen global markalar için üretim ve pazarlama, satış, satış sonrası hizmet faaliyetlerini sürdürdüğü “Entegre Stratejik Ortaklık”, yurtiçi ve yurtdışı pazarlara yönelik Karsan markalı araçların geliştirilmesi, üretilmesi, pazarlama, satış, satış sonrası hizmet faaliyetlerini sürdürdüğü “Ana Üretici (OEM)” ve anahtar teslim ulaştırma çözümleri geliştirilmesini ve sunulmasını kapsayan “Entegre Hizmetler” olmak üzere 4 faaliyet alanına sahip. Bugün kendi markasına sahip ürün gamını daha da kuvvetlendirmeyi hedef edinen Karsan, ticari aracın her segmentinde araç üretimi yapan bir Kurum haline gelmeyi amaçlıyor. Karsan üretimin yanısıra BredaMenarinibus otobüslerinin, Karsan J Serisi minibüslerinin ve Hyundai HD Serisi kamyonların da yurtiçi ve yurtdışı satış ve satış sonrası faaliyetlerini yerine getiriyor.

Avrupa’nın toplu taşıma uzmanı BredaMenarinibus

BredaMenarinibus, 90 yılı aşkın bir süredir ürettiği 30 binin üzerinde otobüs ile İtalya’da toplu taşımacılığın gelişmesine katkıda bulunmuş köklü otobüs üreticilerindendir. BredaMenarinibus, otobüs tasarımında sahip olduğu vasıflı bilgi birikimi ile her model aracı (araç gövdesi ve mekanik aksam) en güncel hesaplama ve tasarım teknikleriyle tasarlayıp geliştirmekte ve müşteri ihtiyaç ve beklentilerine hızlı ve etkin çözümler sunmaktadır. BredaMenarinibus otobüslerinin İtalya’nın en çok tercih edilen markalarından biri olması tesadüf değil. BredaMenarinibus’ın tüm ürün gamı uzun ömürlü, paslanmaz (FRP) ve estetik görünümlü malzemeye sahip gövde yapısı ile rakiplerinden ayrışıyor. BredaMenarinibus’un geniş ürün gamında yer alan 6 metreden 18 metreye tüm toplu taşıma araçları tam alçak taban yapısına sahip. Araçlarda alçak taban, tekerlekli sandalye giriş sistemi ve araç içinde ayrılan özel güvenlikli alan sayesinde hareket engellilerin kaliteli ulaşım ihtiyaçları kolaylıkla çözümlenmektedir. Motor seçimleri aracın genel yapısı ve kullanım alanı dikkate alınarak özenle belirlenmektedir. Aracın arkasında enlemesine yerleştirilmiş motor sayesinde yolcu alanı ergonomisi maksimum seviyede artırılmıştır. Çekiş ve güçten ödün vermeden EEV emisyon değerlerine ulaşan tüm motorların CNG versiyonları da bulunmaktadır. Dizel ve CNG’nin yanısıra ürün gamında elektirikli motor çözümü de sunan BredaMenarinibus’un motor parçaları, mekanik aksam, fren ve süspansiyon elemanları yıpranmaya karşı üst düzey dayanıma sahiptir. Bu sayede, geniş bakım aralıklarıyla da tasarruf sağlanmaktadır.

BredaMenarinibus’larda yolcular kadar şoförün konforu da ön planda tutulmuştur. Sürücü kabinleri sunduğu konforun yanı sıra geniş görüş açısı ve güvenliği ile de sürücünün işini kolaylaştırmaktadır. Tüm modellerde yer alan gelişmiş elektronik donanım sayesinde sürücü, araçtaki bütün sistemleri aynı anda izleyebilmekte ve kontrol edebilmektedir.

Haber: Esra SARIKEÇE - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim