• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Karsan yeni konsepti Londra'da tanıtacak

Karsan yeni konsepti Londra'da tanıtacak
Geliştirdiği V1 otomobil ve taksi konsepti ile mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'na katılan Karsan, haziran ayında yeni konseptini Londra'da parlamento binasının bahçesinde görücüye çıkaracak.

İngiliz parlamento binasına elektrikli taksi ile girecek!

Geliştirdiği V1 otomobil ve taksi konsepti ile mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'na katılan Karsan, haziran ayında yeni konseptini Londra'da parlamento binasının bahçesinde görücüye çıkaracak. 2015 yılından itibaren Londra'da yüzde 100 elektrikli taksi mecburiyeti getirileceğini belirten Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, bunun kendileri için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

-Türk mühendisleri tarafından geliştirilen binek ve taksi versiyonu bulunan Karsan V1, dünya turnesine çıkıyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilendikten sonra metropollere yönelen şirket, Londra'ya gidiyor. Haziran ayı ortasında Londra'da Frost&Sullivan tarafından düzenlenecek Kentsel Hareketlilik Konferansı'nın onur konuğu olarak davet edilen Karsan, klasik taksileriyle ünlü bu şehir için elektrikli bir alternatif geliştirdi. Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, 2015 yılından itibaren Londra'daki taksilere elektrikli motor zorunluluğu getirildiğini belirterek, "3 yıl sonra yüzde 100 elektrikli olmayan taksiler yollara çıkamayacak. 2020'den itibaren ise Londra'daki mevcut tüm taksiler elektrikliye çevrilmiş olacak. Bu yüzden Londra, bizim için çok büyük fırsat." dedi.

Karsan V1'in taksi versiyonunu 13-14 Haziran tarihlerinde Londra'da düzenlenecek uluslararası organizasyonda sergileyerek görücüye çıkaracaklarını belirten Nahum, "Bu, V1'in üçüncü prototipi oldu. Londra pazarına özel V1 taksiyi elektrikli ve sağdan direksiyonlu ürettik. Araçta, 63 kW/saat güç üreten elektrikli motor bulunuyor. Elektrikli motoru Asyalı bir üreticiden tedarik ettik. Bunun yanı sıra Londra'da taksilerin 8 metre içinde dönebilmesi şartı aranıyor. Taksimizi arka tekerlekler dönebilecek şekilde tasarladık. Karsan V Taksi, İngiltere Parlamentosu'nun bahçesinde sergilenecek. Bu, aracın tanıtımı için çok önemli. V1'i politikacılar, halk, şirketler yakından inceleme fırsatı bulacak. Londra taksilerinin halihazırda engellilere yönelik olması zorunluluğu var. V1 modeli zaten dünyada engellilere yönelik sıfırdan tasarlanan ilk araç. Burada böyle bir avantajımız var. Bu pazardan pay almak istiyoruz." diye konuştu.

Londra'da taksiler için ihale açılmadığını, iş sahiplerinin bireysel seçme hakkı olduğunu belirten Jan Nahum, 22 bin taksi bulunduğunu, taksilerin büyük çoğunluğunu TLI şirketinin ürettiği ünlü London Black Cabs'lerin oluşturduğunu dile getirdi. Mercedes'in Vito modelinin de Londra taksi pazarına girdiğini, yılda 2 bin taksinin yenilendiğini anlatan Nahum, elektrikli taksi zorunluluğu nedeniyle 2015'ten itibaren bu rakamın yılda 5-6 bin adede çıkacağını, Karsan'ın hedefinin ise Londra'da 2 taksi markasının arasına girebilmek olduğunu kaydetti.

Jan Nahum, New York taksi ihalesinden elenmelerine karşın en büyük hedeflerinin ABD pazarı olduğunu belirterek, "New York hayalimiz bitmedi. Son olarak New York Denetçisi John C. Liu, Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e 'geleceğin taksisi'nin engellilere yönelik olması gerektiğini söyledi ve sonuçlanan ihaleye onay vermedi. Taksinin dışında Amerika'da 20 bin engellilere özel araç satılıyor. Bunların hepsi otomobilden engellilere dönük hale getiriliyor. ABD'de 3,5 milyon tekerlekli sandalyeli var, dünyada bu rakam 80 milyon." ifadelerini kullandı. Nahum, V1 projesi için bugüne kadar 20 milyon doların üzerinde harcama yaptıklarını, gelecek yıl 25 çarpışma testi yapılacağını söyledi. Seri üretime 2014 yılının üçüncü çeyreğinde geçeceklerini ifade eden Nahum, "10 bin adetlik üretim bizim için yeterli. Bunun için yatırım tutarı da motor hariç 250 milyon Euro'yu bulur. Böyle bir projede başarılı olmamanız, batmamanız için çok iyi analizler yapmanız gerekiyor. Tüm dünya üzerinde V1'i hangi ülkelerde pazarlayacağımıza ilişkin araştırmalar yapıyoruz. Nüfustan engelli sayısına, taksiden sosyal haklara kadar her şeyi titizlikle inceliyoruz." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim